gastro postao
Iz kuhinje naše blogerice Lorenke Copić dolazi i ova torta u kojoj glavnu ulogu igra naranča, ali ovog puta u kombinaciji s bademima.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 775
Potrebno vam je
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 4 kom jaje kokošje
- 250 g šećer, kristal
- 300 g bademi,mljeveni
- 1 mala žlica prašak za pecivo
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160 °C.
- Namazati 20 cm okrugli okvir za tortu.
- Naranče očistiti, narezati na ploške staviti u posudu za kuhanje.
- Naliti vode da prekrije naranče. Zakuhati 10-tak minuta. Maknuti s vatre. Blenderom usitniti u kašu.
- Pjenasto umutiti šećer i jaja. Dodati kašu od naranče, mljevene bademe, prašak za pecivo. Ručno promiješati.
- Peći 1 sat. Ostaviti da se ohladi.
Iz kuhinje naše blogerice Lorenke Copić dolazi i ova torta u kojoj glavnu ulogu igra naranča, ali ovog puta u kombinaciji s bademima.