gastro postao
Zanimljiva dekoracija jela koje vas zove da ga probate
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 446
Nadjev
- 500 g blitva
- 150 g slanina suha, masna
- 8 kom jaje kokošje
- slatka paprika
Ostalo
- 750 g krumpir, bijeli
- sol
- 2 žlica maslac, slani
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- muškatni oraščić
Priprema
- Kuhajte krumpire u slanoj vodi oko 25 minuta. Proberite blitvu pa je operite. Stavite mokru blitvu u posudu i ostavite na umjerenoj vatri da uvene. Narežite slaninu na kockice i propržite u tavi. Izmiješajte blitvu i slaninu.
- Ocijedite krumpire, ogulite i još vruće protisnite kroz prešu. Napravite glatku smjesu od krumpira, žlice maslaca i dvaju žumanjka. Začinite muškatnim oraščićem. Zagrijte pećnicu na 200°C. Premažite lim za pečenje preostalim maslacem.
- Smjesu krumpira stavite u vrećicu s nastavkom za pravljenje kolača pa na limu napravite osam gnijezda. U svako stavite mješavinu blitve i slanine. U sredini napravite udubljenje pa stavite žumanjak. Pecite 20 minuta i pospite slatkom mljevenom paprikom.
Izvor Skuhatćute