Recepti 03. listopada 2014.

Gnijezda od krumpira nadjevena blitvom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva dekoracija jela koje vas zove da ga probate

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 446

Nadjev

  • 500 g blitva
  • 150 g slanina suha, masna
  • 8 kom jaje kokošje
  • slatka paprika

Ostalo

  • 750 g krumpir, bijeli
  • sol
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Kuhajte krumpire u slanoj vodi oko 25 minuta. Proberite blitvu pa je operite. Stavite mokru blitvu u posudu i ostavite na umjerenoj vatri da uvene. Narežite slaninu na kockice i propržite u tavi. Izmiješajte blitvu i slaninu.
  2. Ocijedite krumpire, ogulite i još vruće protisnite kroz prešu. Napravite glatku smjesu od krumpira, žlice maslaca i dvaju žumanjka. Začinite muškatnim oraščićem. Zagrijte pećnicu na 200°C. Premažite lim za pečenje preostalim maslacem.
  3. Smjesu krumpira stavite u vrećicu s nastavkom za pravljenje kolača pa na limu napravite osam gnijezda. U svako stavite mješavinu blitve i slanine. U sredini napravite udubljenje pa stavite žumanjak. Pecite 20 minuta i pospite slatkom mljevenom paprikom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.