Jedan od okusa koji nas podsjeća na djetinjstvo je neodoljivi spoj cimeta i šećera. Snickerdoodle keksi poznati su po jednostavnosti, a u ovom receptu pretvoreni su u veliki, ukusni keks iz tave koji se može poslužiti kao desert za cijelu obitelj ili kao slatki zalogaj uz kavu.
Okusi koji bude nostalgiju
Ponekad nas jedan zalogaj može vratiti u prošlost, u dane kad je sve bilo jednostavno i bezbrižno. Mnogima, snickerdoodle keksi upravo su taj "madeleine" koji budi nostalgiju. Ovi slatki, mekani keksi s prepoznatljivom koricom od cimeta i šećera savršena su kombinacija okusa i mirisa.
Snickerdoodle keksi poznati su po jednostavnosti, a u ovom receptu pretvoreni su u veliki, ukusni keks iz tave koji se može poslužiti kao desert za cijelu obitelj ili kao slatki zalogaj uz kavu.
Vjeruje se da su snickerdoodle keksi podrijetlom iz Njemačke, a njihovo ime dolazi od njemačke riječi "schneckennudeln", što označava vrstu kolačića nalik cimet-rolicama. Međutim, kroz stoljeća, recept je evoluirao, a danas su snickerdoodle keksi omiljeni u mnogim američkim domaćinstvima, posebno u vrijeme blagdana.
Tajna njihova prepoznatljivog okusa krije se u dodatku vinskog praška za pecivo, koji daje karakterističnu blagu kiselkastu notu i pomaže da keksi zadrže "žvakastu" teksturu.
Šarm jednostavnosti
Što snickerdoodle čini tako posebnima? Jednostavnost. U današnjem vremenu kada su mnogi deserti ispunjeni kompliciranim tehnikama i egzotičnim sastojcima, snickerdoodle podsjeća na to koliko su jednostavni okusi zapravo neodoljivi.
Ovi keksi nisu pretenciozni – nema čokolade, nema luksuznih punjenja – samo mekano tijesto, posuto smjesom cimeta i šećera, koje se tijekom pečenja pretvara u hrskavu i aromatičnu koricu.
Isprobaj i ove deserte!