Recepti 09. lipnja 2016.

Govedina pirjana u vinu

Govedina s povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno i jednostavno pripremljena govedina za ljubitelje mesnih užitaka

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 731

Potrebno vam je

  • 1500 g govedina, but
  • klinčići
  • sol
  • papar
  • slanina suha, masna
  • luk ,crveni
  • mrkva, crvena
  • celer, korijen
  • peršin, korijen
  • kruh pšenični, bijeli
  • limun
  • vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Meso s obje strane istucite, na više mjesta nabodite klinčićima i natrljajte solju i paprom.
  2. Dno posude obložite ploškama slanine, ploškama mrkve, celera, peršina i luka. Na to stavite meso, a na meso kore kruha i ploške limuna.
  3. Podlijte vinom i vodom da meso bude pokriveno. U poklopljenoj posudi pirjajte 3 sata na umjerenoj vatri.
  4. Kad je meso mekano, uklonite masnoću i meso narežite na ploške. Umak od pečenja protisnite kroz cijedilo i prelijte preko mesa.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.