gastro postao
Ukusno i jednostavno pripremljena govedina za ljubitelje mesnih užitaka
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 731
Potrebno vam je
- 1500 g govedina, but
- klinčići
- sol
- papar
- slanina suha, masna
- luk ,crveni
- mrkva, crvena
- celer, korijen
- peršin, korijen
- kruh pšenični, bijeli
- limun
- vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
Priprema
- Meso s obje strane istucite, na više mjesta nabodite klinčićima i natrljajte solju i paprom.
- Dno posude obložite ploškama slanine, ploškama mrkve, celera, peršina i luka. Na to stavite meso, a na meso kore kruha i ploške limuna.
- Podlijte vinom i vodom da meso bude pokriveno. U poklopljenoj posudi pirjajte 3 sata na umjerenoj vatri.
- Kad je meso mekano, uklonite masnoću i meso narežite na ploške. Umak od pečenja protisnite kroz cijedilo i prelijte preko mesa.