gastro postao
                                            
                                        
                                    Ukusno i jednostavno pripremljena govedina za ljubitelje mesnih užitaka
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 731
Potrebno vam je
- 1500 g govedina, but
 - klinčići
 - sol
 - papar
 - slanina suha, masna
 - luk ,crveni
 - mrkva, crvena
 - celer, korijen
 - peršin, korijen
 - kruh pšenični, bijeli
 - limun
 - vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
 
Priprema
- Meso s obje strane istucite, na više mjesta nabodite klinčićima i natrljajte solju i paprom.
 - Dno posude obložite ploškama slanine, ploškama mrkve, celera, peršina i luka. Na to stavite meso, a na meso kore kruha i ploške limuna.
 - Podlijte vinom i vodom da meso bude pokriveno. U poklopljenoj posudi pirjajte 3 sata na umjerenoj vatri.
 - Kad je meso mekano, uklonite masnoću i meso narežite na ploške. Umak od pečenja protisnite kroz cijedilo i prelijte preko mesa.