gastro postao
Pripremite gulaš od govedine ili junetine, karakterističan za kontinentalni dio Hrvatske
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 815
Potrebno vam je
- 1500 g govedina, srednje masna
- 100 g panceta
- 4 kom luk ,crveni
- 2 žlica slatka paprika
- 1 kom čili papričica
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 kom lovorov list
- 1 žlica kumin, mljeveni
- 4 kom krumpir, zreli
- 2 l goveđi temeljac
- 2 kom paprika, zelena
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na masnoći prepržite nasjeckani luk i pancetu. Kada luk postane staklast, a panceta pusti masnoću, dodajte komade mesa za gulaš sa sjemenkama kima.
- Pržite nekoliko minuta, a potom umiješajte dvije velike žlice mljevene paprike, jednu dvije male ljute papričice, koncentrat ili pire od rajčice, list lovora, sol i papar po ukusu, na kocke narezani krumpir, te sve to zalijte temeljcem od kostiju.
- Kuhajte dok svi sadržaji ne budu mekani. Tada ubacite na rezance nasjeckane svježe zelene paprike da osvježe ukus.