Recepti 13. listopada 2014.

Goveđi pilav

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhana govedina možda nije izbor za svakoga, ali u ovom pilavu će vas iznenaditi svojim okusom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2092

Potrebno vam je

  • 250 g mast svinjska, nesoljena
  • 1000 g riža, polirana (ili brašno )
  • 500 g rajčica, crvena
  • mesni temeljac
  • 20 g sol
  • 20 g svježe mljeveni papar
  • 2000 g govedina, mršava

Priprema

  1. Meso operite i izrežite na komade te prokuhajte.
  2. Mast, maslac ili ulje stavite u lonac te propirjajte rajčicu. Dodajte dva l mesnog temeljca i sol.
  3. Kad prokuha, dodajte rižu miješajući dok ponovno ne prokuha te nastavite kuhati na laganoj vatri dok riža ne bude gotova.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.