Recepti 13. listopada 2014.

Goveđi stir fry s patlidžanima

Goveđi stir fry s patlidžanima
gastro postao gastro.24sata.hr
Dosta začina s komadićima govedine čini ukusan i pikantan obrok azijske kuhinje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 185

Potrebno vam je

  • 4 žlica menta
  • 3 žlica soja umak
  • 2 kom čili papričica,sušena
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 1 žlica riblji umak
  • 2 mala žlica limeta
  • 3 režanj češnjak
  • šećer, kristal
  • 5 žlica ulje suncokretovo
  • 450 g patlidžan
  • 220 g govedina
  • 2 šalica smeđa riža

Priprema

  1. Pomiješati 2 žlice metvice, umak od soje, 1 čili papričicu, polovicu đumbira (narezan na trakice), riblji umak, sok limete, polovicu češnjaka i šećer sa 2 žlice vode u srednjoj zdjelici.
  2. Zagrijati 2 žlice ulja u većoj tavi pa ispeći dio patlidžana (narezan na kriške) do zlatne smeđe boje, 2-3 minute sa svake strane. Zatim zagrijati još dvije žlice ulja pa ispeći ostatak patlidžana na isti način.
  3. Premjestiti patlidžane u zdjelu pa preliti polovicom pripremljene marinade.
  4. U istoj tavi od pečenja patlidžana zagrijati preostalu 1 žlicu ulja pa dodati ostatak čili papričice, đumbir, češnjak i govedinu te pirjati oko 3 minute uz povremeno miješanje.
  5. Dodati patlidžane zajedno sa marinadom u tavu i izmiješati sve sastojke.

Dosta začina s komadićima govedine čini ukusan i pikantan obrok azijske kuhinje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.