gastro postao
Dosta začina s komadićima govedine čini ukusan i pikantan obrok azijske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 185
Potrebno vam je
- 4 žlica menta
- 3 žlica soja umak
- 2 kom čili papričica,sušena
- 1 kom đumbir, korijen
- 1 žlica riblji umak
- 2 mala žlica limeta
- 3 režanj češnjak
- šećer, kristal
- 5 žlica ulje suncokretovo
- 450 g patlidžan
- 220 g govedina
- 2 šalica smeđa riža
Priprema
- Pomiješati 2 žlice metvice, umak od soje, 1 čili papričicu, polovicu đumbira (narezan na trakice), riblji umak, sok limete, polovicu češnjaka i šećer sa 2 žlice vode u srednjoj zdjelici.
- Zagrijati 2 žlice ulja u većoj tavi pa ispeći dio patlidžana (narezan na kriške) do zlatne smeđe boje, 2-3 minute sa svake strane. Zatim zagrijati još dvije žlice ulja pa ispeći ostatak patlidžana na isti način.
- Premjestiti patlidžane u zdjelu pa preliti polovicom pripremljene marinade.
- U istoj tavi od pečenja patlidžana zagrijati preostalu 1 žlicu ulja pa dodati ostatak čili papričice, đumbir, češnjak i govedinu te pirjati oko 3 minute uz povremeno miješanje.
- Dodati patlidžane zajedno sa marinadom u tavu i izmiješati sve sastojke.
Dosta začina s komadićima govedine čini ukusan i pikantan obrok azijske kuhinje