gastro postao
Slasne turske palačinke
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 941
Tijesto
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 60 ml ulje maslinovo
- 1 prstohvat sol
- 180 ml voda
Nadjev
- 2 kom kobasica (prosjek )
- 400 g feta sir
- 0.33 šalica kopar
- 4 kom mladi luk
- 1.25 šalica peršin, list
- svježe mljeveni papar
Prženje
- 1 dl ulje maslinovo
Priprema
- Prosijte brašno i sol te napravite udubinu u sredini.
- Pomiješajte maslinovo ulje sa 180 ml tople vode, ulijte u udubljenje i umijesite tijesto. Istresite na površinu posutu brašnom i mijesite još tri minute.
- Stavite tijesto u nauljenu zdjelu, prekrijte folijom i ostavite na toplom 20 minuta.
- Kobasice tanko narežite, popržite, ohladite pa pomiješajte s fetom, koprom, 2/3 luka i pešinom te začinite paprom.
- Tijesto podijelite na četiri dijela, a tri umotajte u plastičnu foliju. Razvaljajte komad po komad u pravokutnike debele pet mm i veličine 30x38 cm.
- Po četvrtinu nadjeva stavite u sredinu svakog te ih preklopite i pritisnite krajeve. Ispecite ih sa svake strane na maslinovu ulju.
Izvor Skuhatćute
feta sir
kobasice
turski specijalitet
gozleme
glavno jelo
proljeće
doručak
pečenje
ostalo
ljeto
jesen
večera
ručak
miksanje
zima
predjelo