Recepti 03. listopada 2014.

Gozleme s kobasicama i fetom

gastro postao gastro.24sata.hr
Slasne turske palačinke

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 941

Tijesto

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 60 ml ulje maslinovo
  • 1 prstohvat sol
  • 180 ml voda

Nadjev

  • 2 kom kobasica (prosjek )
  • 400 g feta sir
  • 0.33 šalica kopar
  • 4 kom mladi luk
  • 1.25 šalica peršin, list
  • svježe mljeveni papar

Prženje

  • 1 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. Prosijte brašno i sol te napravite udubinu u sredini.
  2. Pomiješajte maslinovo ulje sa 180 ml tople vode, ulijte u udubljenje i umijesite tijesto. Istresite na površinu posutu brašnom i mijesite još tri minute.
  3. Stavite tijesto u nauljenu zdjelu, prekrijte folijom i ostavite na toplom 20 minuta.
  4. Kobasice tanko narežite, popržite, ohladite pa pomiješajte s fetom, koprom, 2/3 luka i pešinom te začinite paprom.
  5. Tijesto podijelite na četiri dijela, a tri umotajte u plastičnu foliju. Razvaljajte komad po komad u pravokutnike debele pet mm i veličine 30x38 cm.
  6. Po četvrtinu nadjeva stavite u sredinu svakog te ih preklopite i pritisnite krajeve. Ispecite ih sa svake strane na maslinovu ulju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.