gastro postao
Slasne turske palačinke
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 941
Tijesto
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 60 ml ulje maslinovo
- 1 prstohvat sol
- 180 ml voda
Nadjev
- 2 kom kobasica (prosjek )
- 400 g feta sir
- 0.33 šalica kopar
- 4 kom mladi luk
- 1.25 šalica peršin, list
- svježe mljeveni papar
Prženje
- 1 dl ulje maslinovo
Priprema
- Prosijte brašno i sol te napravite udubinu u sredini.
- Pomiješajte maslinovo ulje sa 180 ml tople vode, ulijte u udubljenje i umijesite tijesto. Istresite na površinu posutu brašnom i mijesite još tri minute.
- Stavite tijesto u nauljenu zdjelu, prekrijte folijom i ostavite na toplom 20 minuta.
- Kobasice tanko narežite, popržite, ohladite pa pomiješajte s fetom, koprom, 2/3 luka i pešinom te začinite paprom.
- Tijesto podijelite na četiri dijela, a tri umotajte u plastičnu foliju. Razvaljajte komad po komad u pravokutnike debele pet mm i veličine 30x38 cm.
- Po četvrtinu nadjeva stavite u sredinu svakog te ih preklopite i pritisnite krajeve. Ispecite ih sa svake strane na maslinovu ulju.
Izvor Skuhatćute