gastro postao
Ako želite malo promijeniti okus jela, pred kraj kuhanja dodajte jabuku narezanu na kockice - odaberite kiselu i tvrdu sortu jabuka kao što je granny smith.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 920
Potrebno vam je
- 200 g grah, šareni
- 40 g slanina suha, masna
- 120 g luk ,crveni
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica ljuta paprika
- 0.50 mala žlica ružmarin
- 200 g kobasica (prosjek )
- alkoholni ocat
- sol
- goveđa juha
- 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
- 2 režanj češnjak
Priprema
- Namočite grah preko noći da omekša. Procijedite ga, operite i skuhajte u čistoj vodi.
- Na vrućem ulju popržite kockice slanine i sitno sjeckani luk. Dodajte brašno pa crvenu papriku, zgnječeni češnjak, ružmarin, ocat i sol.
- Dolijte malo goveđe juhe i pire od rajčice. Umiješajte skuhani grah. U to dodajte sirove kobasice. Kuhajte sve još 15-20 minuta.
Ako želite malo promijeniti okus jela, pred kraj kuhanja dodajte jabuku narezanu na kockice - odaberite kiselu i tvrdu sortu jabuka kao što je granny smith.
Izvor Skuhatćute