Recepti 03. listopada 2014.

Grah s kobasicama

Grah-s-kobasicama
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako želite malo promijeniti okus jela, pred kraj kuhanja dodajte jabuku narezanu na kockice - odaberite kiselu i tvrdu sortu jabuka kao što je granny smith.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 920

Potrebno vam je

  • 200 g grah, šareni
  • 40 g slanina suha, masna
  • 120 g luk ,crveni
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica ljuta paprika
  • 0.50 mala žlica ružmarin
  • 200 g kobasica (prosjek )
  • alkoholni ocat
  • sol
  • goveđa juha
  • 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 2 režanj češnjak

Priprema

  1. Namočite grah preko noći da omekša. Procijedite ga, operite i skuhajte u čistoj vodi.
  2. Na vrućem ulju popržite kockice slanine i sitno sjeckani luk. Dodajte brašno pa crvenu papriku, zgnječeni češnjak, ružmarin, ocat i sol.
  3. Dolijte malo goveđe juhe i pire od rajčice. Umiješajte skuhani grah. U to dodajte sirove kobasice. Kuhajte sve još 15-20 minuta.

Ako želite malo promijeniti okus jela, pred kraj kuhanja dodajte jabuku narezanu na kockice - odaberite kiselu i tvrdu sortu jabuka kao što je granny smith.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.