gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1403
Potrebno vam je
- 150 g riža, dugog zrna
- 150 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 1.50 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 100 g gouda punomasni
- 50 g parmezan
- 30 g maslac, slani
- 0.50 žlica ulje, biljno
- sol
- papar
Priprema
- Rižu skuhajte na pola. Na malo masnoće prepržite luk i dodajte šampinjone, posolite, popaprite, kratko pirjajte te dodajte sitno nasjeckanu papriku.
- Rižu stavite u maslacem premazanu vatrostalnu zdjelu, po njoj stavite pirjane šampinjone s paprikom te sve zalijte vrhnjem u koje ste umiješali žutanjak.
- Na vrh stavite naribani sir, parmezan i maslac narezan na listiće. Pecite u pećnici na 200°C dok se na vrhu ne stvori fino rumena korica.