gastro postao
Nema do zapečenog graha sa suhim svinjskim rebricama
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 583
Potrebno vam je
- 500 g grah, bijeli
- 400 g suha dimljena rebra
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 200 g luk ,crveni
- 300 g crvena paprika
- 3 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- 200 g rajčica, crvena
- 1 mala žlica mješavina suhih začina
- 2 žlica peršin, list
Priprema
- Grah namočite i skuhajte.
- Rebarca narežite i skuhajte pa sačuvajte vodu u kojoj su se kuhala.
- Popržite luk na tavi i podlijte vodom od rebarca. dodajte papriku, češnjak, papričicu i rajčice. Pirjajte deset minuta.
- Umiješajte papriku u prahu, vegetu i brašno. Podlijte s 300 ml juhe u kojoj se kuhalo meso.
- Stavite grah u posudu za pečenje pa dodajte povrće. Pospite peršinom i pecite na 200°c oko 20 minuta.
Izvor Skuhatćute