Recepti 03. listopada 2014.

Gravče na tavče s rebarcima

gastro postao gastro.24sata.hr
Nema do zapečenog graha sa suhim svinjskim rebricama

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 583

Potrebno vam je

  • 500 g grah, bijeli
  • 400 g suha dimljena rebra
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 200 g luk ,crveni
  • 300 g crvena paprika
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • 200 g rajčica, crvena
  • 1 mala žlica mješavina suhih začina
  • 2 žlica peršin, list

Priprema

  1. Grah namočite i skuhajte.
  2. Rebarca narežite i skuhajte pa sačuvajte vodu u kojoj su se kuhala.
  3. Popržite luk na tavi i podlijte vodom od rebarca. dodajte papriku, češnjak, papričicu i rajčice. Pirjajte deset minuta.
  4. Umiješajte papriku u prahu, vegetu i brašno. Podlijte s 300 ml juhe u kojoj se kuhalo meso.
  5. Stavite grah u posudu za pečenje pa dodajte povrće. Pospite peršinom i pecite na 200°c oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.