Recepti 03. listopada 2014.

Gusta juha od puretine i kestena

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata jesenska juha koju morate probati

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 715073

Temeljac

  • 3000 kg puretina (cijeli, prosjek)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 kom celer, korijen
  • peršin, list
  • majčina dušica

Juha

  • 1 kom pastrnjak
  • 4 kom prokulica
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 100 g kesten
  • 100 g puran (bijelo meso, prsa bk )

Priprema

  1. Prvo napravite temeljac. Razlomite kostur pečene purice, skinite kožu i kosti pa stavite u duboku tavu ili lonac. Dodajte luk, mrkvu i celer. U svežanj zavežite grančice peršina i majčine dušice. Stavite ga u tavu. Izdašno prelijte vodom i pustite da zavrije, smanjite temperaturu, poklopite tavu te kuhajte 90 minuta. Ocijedite temeljac pa izvadite kosti i povrće.
  2. Ako je potrebno, dodajte vode. Pokupite masnoću s površine i izlijte novu zdjelu. Pustite temeljac da ponovno zavrije. Dodajte nasjeckano povrće i kesten te kuhajte 35 minuta.
  3. Dodajte peršin i kuhanu puretinu pa pustite da se sve dobro skuha. Posolite i popaprite te odmah poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.