gastro postao
Bogata jesenska juha koju morate probati
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 715073
Temeljac
- 3000 kg puretina (cijeli, prosjek)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 kom celer, korijen
- peršin, list
- majčina dušica
Juha
- 1 kom pastrnjak
- 4 kom prokulica
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 100 g kesten
- 100 g puran (bijelo meso, prsa bk )
Priprema
- Prvo napravite temeljac. Razlomite kostur pečene purice, skinite kožu i kosti pa stavite u duboku tavu ili lonac. Dodajte luk, mrkvu i celer. U svežanj zavežite grančice peršina i majčine dušice. Stavite ga u tavu. Izdašno prelijte vodom i pustite da zavrije, smanjite temperaturu, poklopite tavu te kuhajte 90 minuta. Ocijedite temeljac pa izvadite kosti i povrće.
- Ako je potrebno, dodajte vode. Pokupite masnoću s površine i izlijte novu zdjelu. Pustite temeljac da ponovno zavrije. Dodajte nasjeckano povrće i kesten te kuhajte 35 minuta.
- Dodajte peršin i kuhanu puretinu pa pustite da se sve dobro skuha. Posolite i popaprite te odmah poslužite.
Izvor Skuhatćute