gastro postao
                                            
                                        
                                    Bogata jesenska juha koju morate probati
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 715073
Temeljac
- 3000 kg puretina (cijeli, prosjek)
 - 1 kom luk ,crveni
 - 1 kom mrkva, crvena
 - 2 kom celer, korijen
 - peršin, list
 - majčina dušica
 
Juha
- 1 kom pastrnjak
 - 4 kom prokulica
 - 1 kom poriluk (cijeli)
 - 100 g kesten
 - 100 g puran (bijelo meso, prsa bk )
 
Priprema
- Prvo napravite temeljac. Razlomite kostur pečene purice, skinite kožu i kosti pa stavite u duboku tavu ili lonac. Dodajte luk, mrkvu i celer. U svežanj zavežite grančice peršina i majčine dušice. Stavite ga u tavu. Izdašno prelijte vodom i pustite da zavrije, smanjite temperaturu, poklopite tavu te kuhajte 90 minuta. Ocijedite temeljac pa izvadite kosti i povrće.
 - Ako je potrebno, dodajte vode. Pokupite masnoću s površine i izlijte novu zdjelu. Pustite temeljac da ponovno zavrije. Dodajte nasjeckano povrće i kesten te kuhajte 35 minuta.
 - Dodajte peršin i kuhanu puretinu pa pustite da se sve dobro skuha. Posolite i popaprite te odmah poslužite.
 
Izvor Skuhatćute