Recepti Tjestenina 24. studenoga 2025.

Gyoze s kupusom: hranjivo, jednostavno i - prefino!

Tjestenina
10 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
gyoze
Gyoze
foto: Just One Cookbook/Pinterest
Samo 4 sastojka dovoljna su za obrok koji izgleda impresivno, a priprema se gotovo sam. Imamo super recept za slasne gyoze s kupusom!

Zamrznute gyoze hit su među ljubiteljima brzih i ukusnih jela. Praktične su, pristupačne i nevjerojatno fleksibilne, posebice kada se spoje s povrćem koje im daje balans i pretvara ih u kompletan obrok, a ne samo grickalicu iz tave.

A sve je gotovo brže nego što stigne dostava. Kupus u trakicama idealan je par za gyozu. Brzo omekša, ali zadržava teksturu, a uz malo soja sosa i umaka od kamenica pretvara se u slasnu "podlogu" punu okusa.

grilani kupus Možda vas zanima... Ovo je tajni sastojak koji kupusu daje savršen okus Špajza

Dvije tave, 20 minuta, i to je to

Gyoze se pripremaju u tavi metodom steam-fry, koja dno gyoza čini hrskavim i zlaćanim, dok punjenje ostaje mekano i sočno. Istovremeno, u drugoj tavi kupus se kratko sotira dok ne postane svilenkast, ali još uvijek lagano hrskav. Kada se sve spoji u zdjelu, dobije se obrok koji je istovremeno jednostavan i pun okusa.

Serviranje je stvar kreativnosti: uz malo mladog luka, sezama, peršina, rajčica ili čili crispa, ove gyoze postaju jelo zbog kojeg se svi vraćaju po još. Ove sjajne gyoze s kupusom idealne su za radni dan, filmsku večer, pa čak i improviziranu večeru za goste.

Recept za gyoze s kupusom je u nastavku...

gyoze | Author: Just One Cookbook/Pinterest Slasne i neodoljive gyoze foto: Just One Cookbook/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Gyoze s kupusom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 3,50 žlica
  • Zamrznute gyoze 450 g
  • Voda 60 ml
  • Kupus - glavica 900 g
  • Umak od kamenica 1 žlica
  • Soja umak 1 žlica
  • Mladi luk
Postupak
  1. Najprije pripremi gyoze: zagrij 1½ žlicu ulja u tavi od 25 cm s neprijanjajućim dnom na srednje jakoj vatri. Dodaj gyoze, stranom sa spojem prema gore, i peci oko 4 minute dok dno lagano ne porumeni. Ulij vodu i odmah poklopi tavu. Pusti da se kuhaju na pari dok voda ne ispari i ne omekšaju, 4 do 5 minuta. Skini poklopac i makni tavu s vatre.


  2. Dok se gyoze kuhaju, zagrij preostale 2 žlice ulja u dubokoj tavi ili woku na srednje jakoj vatri. Dodaj kupus očišćen i narezan na trakice širine 0,5 cm i sotiraj 5 do 8 minuta, dok ne omekša i postane proziran, ali ostane lagano hrskav. Dodaj umak od kamenica i soja sos te sotiraj još oko minutu, miješajući da se kupus ravnomjerno obloži umakom.


  3. Prebaci kupus u zdjele za posluživanje. Na vrh dodaj gyoze i posluži odmah.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

410 kcal

20 %

MASTI

19,00 g

26 %

KOLESTEROL

0,25 g

0 %

UH

45,00 g

16 %

PROTEINI

12,00 g

24 %

Ostatke čuvaj u posudi s poklopcem do 3 dana u hladnjaku. Za zagrijavanje: najprije zagrij kupus u posudi prikladnoj za mikrovalnu 1 minutu, promiješaj ga, zatim dodaj gyozu i zagrij još oko minutu, dok se ne ugrije do kraja.

Uživaj u okusima Azije!

kozice, soba noodles Možda vas zanima... Brzi ručak nakon posla: azijska salata s kozicama Recepti Hrskava piletina u slatko-ljutom umaku Možda vas zanima... Hrskava piletina u slatko-ljutom umaku Recepti Možda vas zanima... OKUSI KINESKU KUHINJU Okruglice u slatko-kiselom umaku s kokos rižom Native sadržaj Azijsko varivo s ribom Možda vas zanima... Ugrij se uz azijsko varivo s ribom Recepti Možda vas zanima... Kiselo ljuta juha okrijepit će te u trenu Recepti Slatko kiselo azijsko Možda vas zanima... Igra začinima: pikantno, slatko i ljuto u istom loncu None

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.