Samo 4 sastojka dovoljna su za obrok koji izgleda impresivno, a priprema se gotovo sam. Imamo super recept za slasne gyoze s kupusom!
Zamrznute gyoze hit su među ljubiteljima brzih i ukusnih jela. Praktične su, pristupačne i nevjerojatno fleksibilne, posebice kada se spoje s povrćem koje im daje balans i pretvara ih u kompletan obrok, a ne samo grickalicu iz tave.
A sve je gotovo brže nego što stigne dostava. Kupus u trakicama idealan je par za gyozu. Brzo omekša, ali zadržava teksturu, a uz malo soja sosa i umaka od kamenica pretvara se u slasnu "podlogu" punu okusa.
Gyoze se pripremaju u tavi metodom steam-fry, koja dno gyoza čini hrskavim i zlaćanim, dok punjenje ostaje mekano i sočno. Istovremeno, u drugoj tavi kupus se kratko sotira dok ne postane svilenkast, ali još uvijek lagano hrskav. Kada se sve spoji u zdjelu, dobije se obrok koji je istovremeno jednostavan i pun okusa.
Serviranje je stvar kreativnosti: uz malo mladog luka, sezama, peršina, rajčica ili čili crispa, ove gyoze postaju jelo zbog kojeg se svi vraćaju po još. Ove sjajne gyoze s kupusom idealne su za radni dan, filmsku večer, pa čak i improviziranu večeru za goste.
Recept za gyoze s kupusom je u nastavku...
Slasne i neodoljive gyoze
foto: Just One Cookbook/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Gyoze s kupusom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
3,50
žlica
Zamrznute gyoze
450
g
Voda
60
ml
Kupus - glavica
900
g
Umak od kamenica
1
žlica
Soja umak
1
žlica
Mladi luk
Postupak
Najprije pripremi gyoze: zagrij 1½ žlicu ulja u tavi od 25 cm s neprijanjajućim dnom na srednje jakoj vatri. Dodaj gyoze, stranom sa spojem prema gore, i peci oko 4 minute dok dno lagano ne porumeni. Ulij vodu i odmah poklopi tavu. Pusti da se kuhaju na pari dok voda ne ispari i ne omekšaju, 4 do 5 minuta. Skini poklopac i makni tavu s vatre.
Dok se gyoze kuhaju, zagrij preostale 2 žlice ulja u dubokoj tavi ili woku na srednje jakoj vatri. Dodaj kupus očišćen i narezan na trakice širine 0,5 cm i sotiraj 5 do 8 minuta, dok ne omekša i postane proziran, ali ostane lagano hrskav. Dodaj umak od kamenica i soja sos te sotiraj još oko minutu, miješajući da se kupus ravnomjerno obloži umakom.
Prebaci kupus u zdjele za posluživanje. Na vrh dodaj gyoze i posluži odmah.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
410 kcal
20 %
MASTI
19,00 g
26 %
KOLESTEROL
0,25 g
0 %
UH
45,00 g
16 %
PROTEINI
12,00 g
24 %
Ostatke čuvaj u posudi s poklopcem do 3 dana u hladnjaku. Za zagrijavanje: najprije zagrij kupus u posudi prikladnoj za mikrovalnu 1 minutu, promiješaj ga, zatim dodaj gyozu i zagrij još oko minutu, dok se ne ugrije do kraja.