Recepti 28. kolovoza 2020.

Hladna salata od hobotnice i krumpira ususret vikendu

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Morska verzija krumpir salate...

Iako je hobotnica odlična na koji god način ju napraviš, bilo samu, u salati s lukom ili ispod peke, još jedan recept vrijedan spomena svakako jest hobotnica u hladnoj salati s krumpirom. Bilo kao glavno jelo ili hladno predjelo, sigurni smo da će ti se svidjeti.

 

salata od hobotnice Možda vas zanima... Jednostavna mediteranska salata od hobotnice None

 

Pomiješana s jednostavnim, a zdravim i ukusnim maslinovim uljem i jabučnim octom, osvježavajuća je i zasitna, ali neće ti teško pasti te je stoga odlično ljetno jelo. Bilo da si na obali ili na kontinentu, svakako rezerviraj jedan dan i pripremi ju!

 

 | Author: Shutterstock Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg hobotnice
  • 500 g krumpira
  • 100 mL maslinovog ulja
  • 100 g maslina
  • 200 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 g rajčice
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 grančica ružmarina
  • sol, papar

Priprema:

  1. Odmrzni hobotnicu, očisti je i kuhaj 35 do 40 minuta dok ne omekša. Operi krumpir u ljusci i stavi ga kuhati. Kad se ohladi, oguli ga i nareži na kockice.
  2. Izvadi hobotnicu iz vode i sačuvaj malo vode u kojoj se kuhala. Nasjeckaj hobotnicu na kolutiće, nareži luk na kockice, češnjak zgnječi, a masline nareži. Kad voda zakuha, u vreloj vodi kratko namoči rajčice. Nakon što se malo ohlade, oguli im kožu te ih nasjeckaj na kockice.
  3. Pomiješaj krumpir i hobotnicu s maslinama, lukom, češnjakom i rajčicama. Zalij maslinovim uljem i s malo tekućine u kojoj se kuhala hobotnica. Posoli, popapri i dodaj jabučni ocat. Na salatu posloži grančicu ružmarina i stavi u hladnjak.

U slast!

 

Hobotnica ispod peke Možda vas zanima... Hobotnica ispod peke s tajnim sastojkom Recepti salata.jpeg Možda vas zanima... Ovako izgleda savršena salata od hobotnice Špajza Možda vas zanima... Za ručak pripremi krumpire punjene parmezanom i vrhnjem Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.