gastro postao
Krumpir je multifunkcionalna namirnica od koje možeš napraviti prava čudesa. Danas ti donosimo još jedan jednostavan, brzinski recept za krumpir s parmezanom.
Ove kockice pečenog krumpira možeš jesti zasebno, uz domaći ketchup, ili kao prilog. Priprema traje nekoliko minuta, a ostatak će posla odraditi tvoja pećnica.
Količina će biti dovoljna za otprilike pet serviranja ili dvije, vrlo gladne, osobe željne hrskavog snacka.
Sastojci:
- 6 velikih krumpira
- 3 žlice maslinovog ulja
- 30 g parmezana
- 1 žličica mljevene paprike
- ½ žličice češnjaka u granulama
- ½ žličice soli
- ¼ žličice papra
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
- Krumpir dobro izribaj i narežite na male kockice.
- Krumpir istresi na lim za pečenje, prelij maslinovim uljem i promiješaj rukama.
- U maloj posudici pomiješaj parmezan, papriku, češnjak, sol i papar. Pospite preko krumpira i promiješaj.
- Peci 35 – 45 minuta i povremeno promiješaj kako dno krumpira ne bi zagorjelo.
- Krumpir je gotov kad postane hrskav i poprimi lijepu zlatnu boju.
Posluži odmah!