Recepti 25. kolovoza 2020.

Hrskave kockice od krumpira za lijene dane

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir je multifunkcionalna namirnica od koje možeš napraviti prava čudesa. Danas ti donosimo još jedan jednostavan, brzinski recept za krumpir s parmezanom.

Ove kockice pečenog krumpira možeš jesti zasebno, uz domaći ketchup, ili kao prilog. Priprema traje nekoliko minuta, a ostatak će posla odraditi tvoja pećnica.

Količina će biti dovoljna za otprilike pet serviranja ili dvije, vrlo gladne, osobe željne hrskavog snacka. 

 

Možda vas zanima... Kao prilog ili samostalno jelo: Krumpir salata s matovilcem Recepti

 

Sastojci:

  • 6 velikih krumpira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 30 g parmezana
  • 1 žličica mljevene paprike
  • ½ žličice češnjaka u granulama
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
  2. Krumpir dobro izribaj i narežite na male kockice.
  3. Krumpir istresi na lim za pečenje, prelij maslinovim uljem i promiješaj rukama.
  4. U maloj posudici pomiješaj parmezan, papriku, češnjak, sol i papar. Pospite preko krumpira i promiješaj.
  5. Peci 35 – 45 minuta i povremeno promiješaj kako dno krumpira ne bi zagorjelo.
  6. Krumpir je gotov kad postane hrskav i poprimi lijepu zlatnu boju.

 

Možda vas zanima... Jednostavan složenac od krumpira - nakon dugog radnog dana Recepti

 

Posluži odmah!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.