Recepti 25. kolovoza 2020.

Hrskave kockice od krumpira za lijene dane

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir je multifunkcionalna namirnica od koje možeš napraviti prava čudesa. Danas ti donosimo još jedan jednostavan, brzinski recept za krumpir s parmezanom.

Ove kockice pečenog krumpira možeš jesti zasebno, uz domaći ketchup, ili kao prilog. Priprema traje nekoliko minuta, a ostatak će posla odraditi tvoja pećnica.

Količina će biti dovoljna za otprilike pet serviranja ili dvije, vrlo gladne, osobe željne hrskavog snacka. 

 

Možda vas zanima... Kao prilog ili samostalno jelo: Krumpir salata s matovilcem Recepti

 

Sastojci:

  • 6 velikih krumpira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 30 g parmezana
  • 1 žličica mljevene paprike
  • ½ žličice češnjaka u granulama
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje.
  2. Krumpir dobro izribaj i narežite na male kockice.
  3. Krumpir istresi na lim za pečenje, prelij maslinovim uljem i promiješaj rukama.
  4. U maloj posudici pomiješaj parmezan, papriku, češnjak, sol i papar. Pospite preko krumpira i promiješaj.
  5. Peci 35 – 45 minuta i povremeno promiješaj kako dno krumpira ne bi zagorjelo.
  6. Krumpir je gotov kad postane hrskav i poprimi lijepu zlatnu boju.

 

Složenac od krumpira Možda vas zanima... Fini složenac od krumpira složi danas, a ispeci sutra Recepti

 

Posluži odmah!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.