Kimchi je korejski nacionalni specijalitet - fermentirani kineski kupus sa začinima. Slastan je kao prilog brojnim jelima, a od sada ćemo ga servirati i u obliku ovih neodoljivih popečaka
Odavno nismo probali nešto tako dobro, slasno i pikantno kao što su ovi divni hrskavi popečci s kimchijem. OK, malo nas podsjećaju na fritule, no znaju li Korejci, majstori kimchija, što su fritule?
Za kimchi znamo da je jako ukusan i superzdrav, a sve je dostupniji na hrvatskom tržištu tako da ga, srećom, ne moraš praviti kod kuće, osim ako stvarno želiš prolaziti kroz postupak fermentiranja začinjenog kineskog kupusa.
Kimchi je zdrav i ukusan
Kao što je poznato, kimchi osim dobrog okusa sadrži i brojne zdravstvene benefite, posebno za našu probavu zahvaljujući probioticima koji su produkt fermentacije. A na ovaj način kimchi bi se mogao svidjeti i onima koji su ga do sada izbjegavali.
I još jedna napomena prije nego što prijeđemo na recept: ovaj recept sadrži rižino brašno i gustin (kukuruzni škrob) tako da ne sadrži gluten! Uz ove divne pogačice s kimchijem savršeno paše umak od majoneze i gochujang paste. Uživaj!
Popečci s kimchijem
foto: Minimalist Baker/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Popečci s kimchijem
25 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Kimchi
2
šalica
Mladi luk
2
kom
Rižino brašno
1
šalica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
0,33
šalica
Prašak za pecivo
1
žličica
Gochugaru chili papričice
1
žličica
Soja umak
1
žlica
Jaje
2
kom
Češnjak
2
režanj
Majoneza
0,50
šalica
Gochujang pasta
1
žlica
Suncokretovo ulje
2
šalica
Sjemenke sezama
1
žlica
Postupak
Grubo nasjeckaj kimchi, da svi komadi budu približno jednake veličine.
Ocijedi kimchi, tekućinu skupi u posudi ispod i sačuvaj je za kasnije.
Nasjeckaj mladi luk - i bijeli i zeleni dio.
Za tijesto u velikoj zdjeli izmiješaj rižino brašno, gustin, prašak za pecivo, gochugaru chili papričice u prahu, soja sos, jaja i jedan usitnjeni češanj češnjaka.
Dodaj ocijeđeni kimchi i nasjeckani mladi luk (dio mladog luka sačuvaj za serviranje), sve dobro izmiješaj. Stavi sa strane.
Za gochujang majonezu pjenjačom izmiješaj preostali 1 usitnjeni češnja češnjaka, majonezu, gochujang pastu i 1 žlicu tekućine od kimchija. Stavi sa strane.
U posudi u kojoj ćeš pržiti popečke ugrij suncokretovo ulje dok ne postigne temepraturu od 160 stupnjeva.
U vrelo ulje stavljaj veće kuglice tijesta. Prži ih oko 5 odjednom. Okreni ih otprilike nakon 4 minute prženja, kad lagano porumene na donjoj strani koja je uronjena u ulje. Prži s druge strane još 4-5 minuta, dok i druga strana ne dobije lijepu boju.
Stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.
Popečke s kimchijem posluži s gochujang majonezom, posute sezamom i mladim lukom.
Isprobaj i ove divne recepte za brze i slasne popečke...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.