Recepti Povrće 16. listopada 2024.

Hrskavi i slasni popečci s kimchijem

Povrće
25 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
kimchi popečci
Popečci s kimchijem
foto: Minimalist Baker/Pinterest
Kimchi je korejski nacionalni specijalitet - fermentirani kineski kupus sa začinima. Slastan je kao prilog brojnim jelima, a od sada ćemo ga servirati i u obliku ovih neodoljivih popečaka

Odavno nismo probali nešto tako dobro, slasno i pikantno kao što su ovi divni hrskavi popečci s kimchijem. OK, malo nas podsjećaju na fritule, no znaju li Korejci, majstori kimchija, što su fritule?

Za kimchi znamo da je jako ukusan i superzdrav, a sve je dostupniji na hrvatskom tržištu tako da ga, srećom, ne moraš praviti kod kuće, osim ako stvarno želiš prolaziti kroz postupak fermentiranja začinjenog kineskog kupusa. 

Kimchi je zdrav i ukusan

Kao što je poznato, kimchi osim dobrog okusa sadrži i brojne zdravstvene benefite, posebno za našu probavu zahvaljujući probioticima koji su produkt fermentacije. A na ovaj način kimchi bi se mogao svidjeti i onima koji su ga do sada izbjegavali.

I još jedna napomena prije nego što prijeđemo na recept: ovaj recept sadrži rižino brašno i gustin (kukuruzni škrob) tako da ne sadrži gluten! Uz ove divne pogačice s kimchijem savršeno paše umak od majoneze i gochujang paste. Uživaj!

kimchi popečci | Author: Minimalist Baker/Pinterest Popečci s kimchijem foto: Minimalist Baker/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Popečci s kimchijem
25 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Kimchi 2 šalica
  • Mladi luk 2 kom
  • Rižino brašno 1 šalica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 0,33 šalica
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Gochugaru chili papričice 1 žličica
  • Soja umak 1 žlica
  • Jaje 2 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Majoneza 0,50 šalica
  • Gochujang pasta 1 žlica
  • Suncokretovo ulje 2 šalica
  • Sjemenke sezama 1 žlica
Postupak
  1. Grubo nasjeckaj kimchi, da svi komadi budu približno jednake veličine.


  2. Ocijedi kimchi, tekućinu skupi u posudi ispod i sačuvaj je za kasnije.


  3. Nasjeckaj mladi luk - i bijeli i zeleni dio.


  4. Za tijesto u velikoj zdjeli izmiješaj rižino brašno, gustin, prašak za pecivo, gochugaru chili papričice u prahu, soja sos, jaja i jedan usitnjeni češanj češnjaka.


  5. Dodaj ocijeđeni kimchi i nasjeckani mladi luk (dio mladog luka sačuvaj za serviranje), sve dobro izmiješaj. Stavi sa strane.


  6. Za gochujang majonezu pjenjačom izmiješaj preostali 1 usitnjeni češnja češnjaka, majonezu, gochujang pastu i 1 žlicu tekućine od kimchija. Stavi sa strane.


  7. U posudi u kojoj ćeš pržiti popečke ugrij suncokretovo ulje dok ne postigne temepraturu od 160 stupnjeva.


  8. U vrelo ulje stavljaj veće kuglice tijesta. Prži ih oko 5 odjednom. Okreni ih otprilike nakon 4 minute prženja, kad lagano porumene na donjoj strani koja je uronjena u ulje. Prži s druge strane još 4-5 minuta, dok i druga strana ne dobije lijepu boju.


  9. Stavi na kuhinjski ubrus da se upije višak masnoće.


  10. Popečke s kimchijem posluži s gochujang majonezom, posute sezamom i mladim lukom.


Isprobaj i ove divne recepte za brze i slasne popečke...

popečci od rajčice Možda vas zanima... 5 najboljih recepata za slasne i hrskave popečke! Recepti Popečci od piletine Možda vas zanima... Slasni popečci od piletine koje će svi obožavati Recepti Popečci od slanutka i tikvica Možda vas zanima... Neodoljivo hrskavi popečci od slanutka i tikvica Recepti Popečci od krumpira Možda vas zanima... Popečci od krumpira - brzo gotovi i jako, jako fini! Recepti Popečci od krumpira i mladog luka Možda vas zanima... Hrskavije ne može: Popečci od krumpira i mladog luka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.