Recepti 10. ožujka 2022.

Isprobaj pet slasnih recepata za omiljeni brzi obrok - popečke!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ručak, večeru ili međuobrok - hrskavi i hranjivi popečci uvijek su dobra ideja!

Popečke možeš pripremiti od raznih sastojaka, a danas ti donosimo recepte za 5 ukusnih i hrskavih varijanti s različitim povrćem. Jednostavni su za pripremu, zdravi i prije svega praktičan obrok koji možeš ponijeti i na posao. Odlično se slažu s raznim umacima, majonezom, grčkim jogurtom i kiselim vrhnjem, a možeš ih jesti same ili kao prilog uz mesna jela. 

Izaberi sebi najdražu opciju i pripremi brzinski obrok u kojem ćeš, sigurni smo, uživati!

  • Hrskavi popečci od krumpira

Popečci od krumpira praktičan su obrok za čiju ti pripremu treba 20-ak minuta i nekoliko osnovnih namirnica. Popečke posluži za doručak, ručak ili večeru, a dobro će funkcionirati i kao prilog. Imaj na umu da se popečci od krumpira odlično slažu s jednostavnim umakom od vrhnja ili pak domaćim ketchupom.

 

Možda vas zanima... Počasti se brzinskim popečcima od krumpira Recepti

 

  • Popečci od slanutka i tikvica

Hrskave popečke od slanutka i tikvica možeš poslužiti individualno, uz klasičan umak od vrhnja, ili kao prilog. Imaj na umu da će dobro poslužiti i kao punjenje za vege burgere. Iako su daleko najukusniji kad su topli, okus je sasvim u redu i kada se ohlade, pa ih možeš spakirati i za gablec. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Odlični popečci od slanutka i tikvica Recepti
 
  • Slasni popečci s brokulom

Hrskavi, zlatnosmeđi popečci od brokule, ukusna su vegetarijanska večera ili ručak - a vole ih i djeca! Spremni su za manje od 30 minuta. Za njihovu izradu potrebno ti je samo pet jednostavnih sastojaka, a priprema je također veoma brza. Ove popečke možeš pržiti ili peći; obje su opcije izvrsne i daju jednako ukusne rezultate. 

 

Možda vas zanima... Jednostavni i hranjivi popečci od brokule odličan su izbor za ručak! Recepti

 

  • Hrskavi popečci od kelja

Donosimo sjajan recept u kojeg će se zaljubiti i vegetarijanci i najveći mesojedi i oni koji ne podnose kelj. Popečke možeš pripremiti od bilo čega, a posebno ukusna i zdrava varijanta je, dakako, od vrlo zdrave namirnice koju bismo trebali jesti što češće - kelja. Stoga, ako tražiš zanimljivija jela od kelja, popečci mogu obogatiti tvoje obroke. 

 

Možda vas zanima... Slasni zalogaji: Hrskavi zlatnožuti popečci od kelja Recepti

 

  • Popečci od poriluka, mrkve i krumpira

U manje od 40 minuta ovaj recept može biti spreman, a odličan je za lagani ručak, večeru ili kao prilog! Također, osim spomenute tri vrste povrća, zamijeniti ih ili nadodati u recept možeš i svoje omiljeno povrće.

 

Možda vas zanima... Slasni popečci od poriluka, mrkve i krumpira Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.