Recepti 04. travnja 2017.

Hrskavi keksići sa sušenim borovnicama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrhunska slastica koju možete pripremiti već danas!

Keksi su uvijek dobrodošla slastica!

Jednostavni su, brzo se pripremaju, a još brže pojedu! Najbolje je što su ovi keksi tako sjajno hrskavi da ih nećete prestati jesti!

A u nedostatku svježih borovnica, spas pronađite u sušenim borovnicama i dobit ćete pravu malu mirisnu deliciju.

One kekse koje ne možete pojesti, spremite u staklenku i sačuvajte za neke trenutke kad će vam se jesti slatko! A Ako želite, rastopite malo čokolade na pari i svaki keks umočite u čokoladu!

Sastojci:

  • 3/4 šalice  + 2 žlice glatkog brašna
  • 3/4 šalice šećera
  • 2 žlice škroba
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 1/4 šalice džema od jabuke
  • 1 žličica vanilije
  • 1 1/4 šalice sušenih borovnica
  • po želji, čokoladne kapljice

 Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva
  2. U posudi pomiješati brašno, šećer, sol, škrob i sodu bikarbonu
  3. Dodati kokosovo ulje (tekuće), džem od jabuke i vaniliju te suhe borovnice
  4. Pomiješati sastojke u smjesu i žlicom ju vaditi na lim obložen papirom za pečenje u krugove promjera 4 cm
  5. Peći u zagrijanoj pećnici oko 8 minuta
  6. Rastopiti čokoladu na pari, te po želji, umočiti gotove i ohlađene kekse do pola u čokoladu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.