gastro postao
Vrhunska slastica koju možete pripremiti već danas!
Keksi su uvijek dobrodošla slastica!
Jednostavni su, brzo se pripremaju, a još brže pojedu! Najbolje je što su ovi keksi tako sjajno hrskavi da ih nećete prestati jesti!
A u nedostatku svježih borovnica, spas pronađite u sušenim borovnicama i dobit ćete pravu malu mirisnu deliciju.
One kekse koje ne možete pojesti, spremite u staklenku i sačuvajte za neke trenutke kad će vam se jesti slatko! A Ako želite, rastopite malo čokolade na pari i svaki keks umočite u čokoladu!
Sastojci:
- 3/4 šalice + 2 žlice glatkog brašna
- 3/4 šalice šećera
- 2 žlice škroba
- 1/2 žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1/2 šalice kokosovog ulja
- 1/4 šalice džema od jabuke
- 1 žličica vanilije
- 1 1/4 šalice sušenih borovnica
- po želji, čokoladne kapljice
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva
- U posudi pomiješati brašno, šećer, sol, škrob i sodu bikarbonu
- Dodati kokosovo ulje (tekuće), džem od jabuke i vaniliju te suhe borovnice
- Pomiješati sastojke u smjesu i žlicom ju vaditi na lim obložen papirom za pečenje u krugove promjera 4 cm
- Peći u zagrijanoj pećnici oko 8 minuta
- Rastopiti čokoladu na pari, te po želji, umočiti gotove i ohlađene kekse do pola u čokoladu.