Recepti 9688 prikaza 13. listopada 2014.

Hrskavi pileći bataci

Hrskavi pileći bataci
Jednostavno ispecite piletinu kako bi dobili hrskavi obrok s dodatkom limuna i origana

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 1 kom limun
  • 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 mala žlica ulje maslinovo
  • 3 grančica origano
  • 1 žlica ljutika
  • 1 režanj češnjak
  • crvena paprika
  • 0.50 dl vino bijelo
  • 0.50 šalica pileći temeljac

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 220˚C.
  2. Jednu polovicu limuna narezati na vrlo tanke kriške bez koštica, a drugu polovicu prepoloviti na dva dijela.
  3. Piletinu začiniti sa soli i paprom.
  4. Veću tavu premazati sa žličicom ulja pa poslagati piletinu sa kožicom prema dolje i zagrijavati tavu na vatri srednje jačine. Peći dok kožica posmeđi odlijevajući višak otopljene masnoće. Kuhati 10-ak minuta da piletina bude pečena do pola.
  5. Polovicu narezanog limuna posipati po piletini, a drugu polovicu pobacati na dno tave. Tavu premjestiti u pećnicu, a piletinu ostaviti u položaju sa kožom prema dolje. Peći 6-8 minuta, odnosno da piletina bude potpuno pečena sa hrskavom kožicom, a kriške limuna na dnu tave karameliziraju.
  6. Piletinu zajedno sa karameliziranim limunom premjestiti na topli tanjur, a limun omekšali limun sa vrha piletina ostaviti u tavi. Tavu ponovno vratiti na plamenik, dodati grančice origana, ljutiku ili luk, češnjak i crvenu papriku u listićima pa pirjati miješajući oko 1 minutu.
  7. Maknuti tavu s vatre, dodati vino pa opet kuhati dok se sadržaj reducira na pola. Zatim uliti temeljac i kuhati dok se sadržaj zgusne, oko 3 minute. Istisnuti jednu krišku limuna, začiniti sa soli i paprom te pošpricati sa 2 žličice ulja.

Jednostavno ispecite piletinu kako bi dobili hrskavi obrok s dodatkom limuna i origana

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.