gastro postao
Nadjev za icli kofte možete staviti i u ljusku koju ste napravili od goveđeg odreska i sjeckane crvene paprike koje ste izmiksali u sjeckalici, a potom ih pomiješati s bulgurom, lukom, pastom od rajčice i malo soli
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 490
Potrebno vam je
- 500 g govedina, krta, mljevena
- 750 g luk ,crveni
- 500 g bulgur pšenica
- 100 g orah, suhi
- 0.50 vezica peršin, list
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 0.50 mala žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 čaša ulje, biljno
Priprema
- Nasjeckajte luk, peršin i orahe. U tavi pržite luk s govedinom stalno miješajući oko 15-20 min. Maknite s vatre pa dodajte peršin, orahe i začine. Izmiješajte, pokrijte i ostavite u hladnjaku tijekom noći.
- Stavite bulgur u zdjelu i na njega ulijte vruću vodu, Umiješajte pastu i malo soli. Neka odstoji dok bulgur ne nabubri. Kad se ohladi, mijesite ga 20 minuta.
- Od 100 grama bulgura oblikujte kuglu, udubite rupu pa prstima oblikujte ljusku. Nadjenite je pa prstima stišćite ljusku da je zatvorite.
- Pržite nadjevene kofte u zagrijanom ulju dok ne dobiju željenu boju.
Izvor Skuhatćute