Recepti 03. listopada 2014.

Icli kofte

gastro postao gastro.24sata.hr
Nadjev za icli kofte možete staviti i u ljusku koju ste napravili od goveđeg odreska i sjeckane crvene paprike koje ste izmiksali u sjeckalici, a potom ih pomiješati s bulgurom, lukom, pastom od rajčice i malo soli

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 490

Potrebno vam je

  • 500 g govedina, krta, mljevena
  • 750 g luk ,crveni
  • 500 g bulgur pšenica
  • 100 g orah, suhi
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 0.50 mala žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 čaša ulje, biljno

Priprema

  1. Nasjeckajte luk, peršin i orahe. U tavi pržite luk s govedinom stalno miješajući oko 15-20 min. Maknite s vatre pa dodajte peršin, orahe i začine. Izmiješajte, pokrijte i ostavite u hladnjaku tijekom noći.
  2. Stavite bulgur u zdjelu i na njega ulijte vruću vodu, Umiješajte pastu i malo soli. Neka odstoji dok bulgur ne nabubri. Kad se ohladi, mijesite ga 20 minuta.
  3. Od 100 grama bulgura oblikujte kuglu, udubite rupu pa prstima oblikujte ljusku. Nadjenite je pa prstima stišćite ljusku da je zatvorite.
  4. Pržite nadjevene kofte u zagrijanom ulju dok ne dobiju željenu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.