Chia puding s okusom pite od jabuke za doručak? Da molim!
Sezonske namirnice volimo uvrstiti u svaki obrok u danu, a doručak nije iznimka. Naš omiljeni jesenski doručak je chia puding s okusima pite od jabuke i bundeve. Dobra je vijest da ih možeš pripremiti večer ranije, zahtijevaju minimalnu pripremu, a uz to su savršeno ukusni i hranjivi. Ljubitelji bogato začinjenih, aromatičnih poslastica uživat će u ovim jesenskim kombinacijama okusa...
Chia puding s jabukom i cimetom
Sastojci:
Za dvije porcije. Mjere su izražene za šalicu od 2,5 dl.
- 1 šalica bademovog mlijeka
- ¼ šalice chia sjemenki
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ¼ šalice umaka od jabuka (po želji)
- ½ žličice mljevenog cimeta
- 1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- 1 srednja jabuka, narezana na kockice
- 1 žlica oraha, grubo nasjeckanih
- Kokosovo brašno za posip (po želji)
Priprema:
- U zdjeli srednje veličine umiješaj bademovo mlijeko, chia sjemenke, javorov sirup, vaniliju, umak od jabuka, cimet i muškatni oraščić dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
- Ostavi smjesu da stoji 30-ak minuta.
- Smjesu još jednom dobro izmiješaj te ju podijeli u staklene posudice ili u zdjelice za posluživanje.
- Pokrij i ostavi u hladnjaku preko noći.
- Ujutro u zdjelice dodaj narezanu jabuku, grubo nasjeckane orahe i sve ukrasi kokosovim brašnom.
Uživaj!
Chia puding od bundeve
Sastojci:
Za dvije porcije. Mjere su izražene za šalicu od 2,5 dl.
- 1 šalica bademovog mlijeka
- ¼ šalice chia sjemenki
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ¼ šalice pirea od bundeve
- ¼ žličice mljevenog cimeta
- ¼ žličice mljevenog đumbira
- 1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- 1 prstohvat mljevenih klinčića
- 1 prstohvat mljevenog papra
- 1 žlica oraha, grubo nasjeckanih
- Kokos za posip (po želji)
Priprema:
- U zdjeli srednje veličine pomiješaj bademovo mlijeko, chia sjemenke, javorov sirup, vaniliju, bundevu, cimet, đumbir, muškatni oraščić, klinčiće i papar da se dobro sjedine.
- Ostavi smjesu da odstoji 30-ak minuta.
- Potom smjesu premjesti u staklenke ili zdjelice za posluživanje. Pokrij ih i ostavi u hladnjaku preko noći.
- Prije posluživanja, dodaj nasjeckane orahe i kokos.
Dobro jutro i dobar tek!
Imamo još finih ideja za doručak...