Recepti 15. listopada 2023.

5 najfinijih recepata za doručak s bananama

Banana
Banana - odlična, zdrava i ukusna osnova za raznovrstan doručak foto: Tara Winstead/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Nagradi se slatkim doručkom s bananama!

Obožavamo hranjive, jednostavne i zasitne doručke. Danas smo pripremili pet recepata za najslađe i najukusnije doručke u kojima je glavna namirnica banana. Osim što je zdrava i ukusna, banana tijelu daje i energiju, koja je prijeko potrebna za uspješan radni dan.

 

Možda vas zanima... Palačinke od banane - ukusno ponavljanje gradiva Recepti

 

 | Author: Shutterstock Mini-palačinke s bananama foto: Shutterstock

 

Kremasti puding s bananom

Već i vrapci na grani znaju da su i banane i chia sjemenke dobra podloga za pripremu brzog, kvalitetnog i zasitnog obroka. Često se uparuju u pripremi smoothieja, zobenih kaša te chia pudinga.

Zvijezde su i ovog recepta, uz malo meda i cimeta te mlijeka. Imaj na umu da će se dobro uklopiti i kikiriki maslac, kava te čokolada. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Kemasti puding s bananom i medom Recepti

 

 | Author: Shutterstock Kremasti puding s bananom i chia sjemenkama foto: Shutterstock

 

Pržene banane s cimetom

Karamelizirane banane s cimetom oduševit će te na prvi zalogaj. Pržene banane možeš jesti samostalno, ali odlično se sljubljuju i s kuglicom sladoleda ili grčkim jogurtom.

Možeš ih poslužiti i na palačinkama ili tostu. Izvana su karamelizirane, a iznutra meke i slatke.Vrijeme pripreme je deset minuta, a količina je dovoljna za dvije do četiri porcije. 

 

Možda vas zanima... Još bolji doručak uz pržene banane s cimetom Recepti

 

Čokoladna kaša s bananom

Ako želiš pripremiti pomalo neobičan, a zdrav i ukusan doručak, ovo je recept za tebe. Ova bezglutenska kaša priprema se bez žitarica, sadrži mnoštvo zdravih sastojaka, a lako postaje veganska upotrebom mlijeka od badema ili sojinog mlijeka. Recept je pripremila Laura Roman s bloga La vie shobaine

 

Možda vas zanima... Čokoladna kaša s bananom - zdrav i ukusan doručak Kolumne

 

 | Author: Laura Roman Čokoladna kaša s bananom - bez glutena foto: Laura Roman

 

Sočni banana muffini

Sočni muffini od banane brzo su gotovi, a još brže nestaju s tanjura. Odlični su za doručak, kao međuobrok ili popodnevna poslastica, a priprema je vrlo kratka i jednostavna.

Tople muffine možeš umočiti u otopljeni maslac, a potom i u smjesu šećera i cimeta. Imaj na umu da je smjesa dovoljna za pripremu 12 standardnih muffina.

 

Možda vas zanima... Dobro jutro uz sočne muffine od banana Recepti