Sočna, slatka i predivno šarena – ova voćna pizza nije samo poslastica za nepce, nego i za oči. Prije konzumacije "okini selfi" jer će nestati u trenu!
Postoje deserti koje napraviš jednom i zaboraviš. A postoje i oni koji nestanu za manje od sat vremena, s pitanjem – kad ćeš ga opet praviti? Upravo takva je ova voćna pizza.
Voćna pizza zapravo je više pita, no tko nas pita?! Glavno da je fina! Lagana podloga od biskvita, kremasti sloj od sira i svježe voće čine je slatkim trijumfom koji voliš već na prvi pogled. Priprema je jednostavna, a izgleda kao da si proveo sate u kuhinji.
Kontrasti koje ćeš obožavati
Kombinacija bijele čokoladne podloge i kremastog preljeva od sira idealan je kontrast sočnom, sezonskom voću. Nema pravila – koristi ono što ti je najdraže ili ono što ti je ostalo u hladnjaku.
Kivi i mango? Odlično. Samo bobičasto? Još bolje. Klasični miks jagoda, borovnica i malina? Uvijek pun pogodak. I, da, pizza je toliko šarena da gotovo traži selfie prije rezanja.
Voćna pizza
foto: Life Made Sweeter/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Voćna pizza
30 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
29
porcija
JEDNOSTAVNO
PODLOGA OD TIJESTA
Sastojci
Brašno
2
šalica
Soda bikarbona
0,50
žličica
Sol
0,25
žličica
Cimet
0,12
žličica
Šećer
0,66
šalica
Smeđi šećer
0,66
šalica
Maslac
0,12
šalica
Bjelanjak
2
kom
Pire od jabuka
0,25
šalica
Ekstrakt vanilije
2
žličica
Bijela čokolada- komadići
0,66
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 175 °C. Kalup (možeš koristiti četvrtasti, ali možda bolje okrugli da bude što više nalik 'pravoj' pizzi) lagano naulji.
U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet pa promiješaj da se sjedine.
U drugoj zdjeli izmiksaj bijeli i smeđi šećer s maslacem, bjelanjcima, pireom od jabuke i vanilijom dok smjesa ne postane lagana i pjenasta.
Postupno dodaj suhe sastojke u mokre, u dva navrata, miješajući špatulom dok ne dobiješ ujednačeno tijesto. Ako je smjesa presuha i mrvi se, dodaj kap po kap vode – samo ako je nužno – dok se ne poveže.
Umiješaj nasjeckanu bijelu čokoladu.
Smjesu ravnomjerno rasporedi po kalupu i zagladi lopaticom.
Peci 14 do 16 minuta, dok rubovi ne poprime zlatnu boju, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Nemoj prepeći – korica treba ostati mekana i sočna. Ohladi potpuno prije nego što izvadiš iz kalupa, a zatim premjesti na dasku za rezanje.
KREMASTI PRELJEV
Sastojci
Krem sir
225
g
Šećer u prahu
0,50
šalica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Postupak
U velikoj zdjeli izmiksaj krem sir, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobiješ glatku i prozračnu kremu.
VOĆE - DEKORACIJA
Sastojci
Mango
1
kom
Kivi
3
kom
Jagode
1
šalica
Borovnice
1
šalica
Maline
1
šalica
Postupak
Pizzu nareži na 15 većih kvadrata (5 x 3), a zatim svaki kvadrat prereži dijagonalno da dobiješ trokute. Svaki komad premaži tankim slojem kreme, ostavljajući rubove slobodnima, i zatim složi voće preko kreme.
Čuvaj u hladnjaku do posluživanja.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
140 kcal
7 %
MASTI
5,00 g
6 %
KOLESTEROL
0,10 g
0 %
UH
24,00 g
8 %
PROTEINI
2,00 g
4 %
Ako želiš unaprijed pripremiti ovaj desert, napravi koru i kremu dan ranije, ali voće dodaj tik pred posluživanje – tako će ostati svježe i sočno!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.