Recepti 08. rujna 2021.

Isprobaj tjesteninu sa špinatom, sirom i orasima

Tjestenina sa špinatom, gorgonzolom i orasima foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan ručak za manje od pola sata!

Tjestenina s gorgonzolom i orasima talijanski je klasik koji svakako moraš isprobati! Naša verzija tjestenine sa špinatom, gorgonzolom i orasima zahtijeva samo sedam sastojaka i gotova je za 30-ak minuta! Priprema se u jednoj posudi, pa nećeš imati previše posla s čišćenjem. 

Bogat i kremast umak od gorgonzole izvrsno se nadopunjuje s orasima, koji jelu dodaju orašastu notu i dozu hrskavosti. Po želji, tjesteninu dodatno pospi naribanim parmezanom ili pecorinom, a orahe možeš malo prepeći prije nego što ih dodaš u umak. Uživaj!

Sastojci: 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mali luk, sitno nasjeckan
  • 300 g tjestenine (casarecce, penne, fusili itd.)
  • 150 g gorgonzole
  • 50 g oraha, grubo nasjeckanih
  • 900 ml vrućeg povrtnog temeljca
  • 100 g listova mladog špinata

 | Author: shutterstock Tjestenina sa špinatom i gorgonzolom, foto: shutterstock

Priprema: 

  1. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri. Dodaj luk i lagano ga prži otprilike pet minuta dok ne omekša i  poprimi zlatnu boju.
  2. Ulij temeljac u tavu i pusti za zavrije. Umiješaj tjesteninu, pa dodaj gorgonzolu i dobro promiješaj dok se sir ne rastopi. 
  3. Dodaj sjeckane orahe i kuhaj bez poklopca na umjerenoj vatri 12-15 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne postane al dente.
  4. Umiješajte špinat i kuhaj tjesteninu još tri minute dok špinat ne uvene. Začini svježe mljevenim paprom i posluži odmah. 

Ako ti se čini da je umak pregust, a tjestenina još nije skuhana al dente, dodaj još malo temeljca. Dobar tek!

Voliš tjesteninu? Isprobaj i ove kombinacije okusa...

 

Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom Možda vas zanima... Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom Recepti Možda vas zanima... Pripremi kremastu tjesteninu s tikvicama, parmezanom i jajima Recepti Možda vas zanima... Tjestenina za one koji vole dobru dozu ljutine Recepti Špageti bolonjez Možda vas zanima... Bolonjez umak: Recept slavnog talijanskog kuhara Recepti Tjestenina šampinjoni Možda vas zanima... Kremasta tjestenina s gljivama - klasik za svaki dan Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.