Tjestenina s gorgonzolom i orasima talijanski je klasik koji svakako moraš isprobati! Naša verzija tjestenine sa špinatom, gorgonzolom i orasima zahtijeva samo sedam sastojaka i gotova je za 30-ak minuta! Priprema se u jednoj posudi, pa nećeš imati previše posla s čišćenjem.
Bogat i kremast umak od gorgonzole izvrsno se nadopunjuje s orasima, koji jelu dodaju orašastu notu i dozu hrskavosti. Po želji, tjesteninu dodatno pospi naribanim parmezanom ili pecorinom, a orahe možeš malo prepeći prije nego što ih dodaš u umak. Uživaj!
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 mali luk, sitno nasjeckan
- 300 g tjestenine (casarecce, penne, fusili itd.)
- 150 g gorgonzole
- 50 g oraha, grubo nasjeckanih
- 900 ml vrućeg povrtnog temeljca
- 100 g listova mladog špinata
Priprema:
- U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri. Dodaj luk i lagano ga prži otprilike pet minuta dok ne omekša i poprimi zlatnu boju.
- Ulij temeljac u tavu i pusti za zavrije. Umiješaj tjesteninu, pa dodaj gorgonzolu i dobro promiješaj dok se sir ne rastopi.
- Dodaj sjeckane orahe i kuhaj bez poklopca na umjerenoj vatri 12-15 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne postane al dente.
- Umiješajte špinat i kuhaj tjesteninu još tri minute dok špinat ne uvene. Začini svježe mljevenim paprom i posluži odmah.
Ako ti se čini da je umak pregust, a tjestenina još nije skuhana al dente, dodaj još malo temeljca. Dobar tek!
Voliš tjesteninu? Isprobaj i ove kombinacije okusa...