Recepti 08. rujna 2021.

Isprobaj tjesteninu sa špinatom, sirom i orasima

SHUTTERSTOCK Tjestenina sa špinatom, gorgonzolom i orasima
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan ručak za manje od pola sata!

Tjestenina s gorgonzolom i orasima talijanski je klasik koji svakako moraš isprobati! Naša verzija tjestenine sa špinatom, gorgonzolom i orasima zahtijeva samo sedam sastojaka i gotova je za 30-ak minuta! Priprema se u jednoj posudi, pa nećeš imati previše posla s čišćenjem. 

Bogat i kremast umak od gorgonzole izvrsno se nadopunjuje s orasima, koji jelu dodaju orašastu notu i dozu hrskavosti. Po želji, tjesteninu dodatno pospi naribanim parmezanom ili pecorinom, a orahe možeš malo prepeći prije nego što ih dodaš u umak. Uživaj!

Sastojci: 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mali luk, sitno nasjeckan
  • 300 g tjestenine (casarecce, penne, fusili itd.)
  • 150 g gorgonzole
  • 50 g oraha, grubo nasjeckanih
  • 900 ml vrućeg povrtnog temeljca
  • 100 g listova mladog špinata

 | Author: shutterstock Tjestenina sa špinatom i gorgonzolom, shutterstock

Priprema: 

  1. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje na umjerenoj vatri. Dodaj luk i lagano ga prži otprilike pet minuta dok ne omekša i  poprimi zlatnu boju.
  2. Ulij temeljac u tavu i pusti za zavrije. Umiješaj tjesteninu, pa dodaj gorgonzolu i dobro promiješaj dok se sir ne rastopi. 
  3. Dodaj sjeckane orahe i kuhaj bez poklopca na umjerenoj vatri 12-15 minuta, povremeno miješajući, dok tjestenina ne postane al dente.
  4. Umiješajte špinat i kuhaj tjesteninu još tri minute dok špinat ne uvene. Začini svježe mljevenim paprom i posluži odmah. 

Ako ti se čini da je umak pregust, a tjestenina još nije skuhana al dente, dodaj još malo temeljca. Dobar tek!

Voliš tjesteninu? Isprobaj i ove kombinacije okusa...

 

Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom Možda vas zanima... Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom Recepti Možda vas zanima... Pripremi kremastu tjesteninu s tikvicama, parmezanom i jajima Recepti Možda vas zanima... Tjestenina za one koji vole dobru dozu ljutine Recepti Možda vas zanima... Bolognese (bolonjez) umak po receptu slavnog talijanskog kuhara Recepti Možda vas zanima... Kremasta tjestenina s gljivama - klasik za svaki dan Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.