Neobične pohane lazanje gotove su za svega sat vremena, a možete ih kombinirati s različitim umacima. Uživajte u kremastim zalogajčićima!
Sastojci:
- 10 listova za lazanje
- 400 grama ricotte
- 4 jaja
- 2 nasjeckana režnja češnjaka
- 200 grama narezane mozzarelle
- 100 grama brašna
- 200 grama krušnih mrvica
- Biljno ulje
- Sol
- Papar
- Nasjeckani svježi peršin
Postupak:
1. Kuhane listove položite u protvan na papir za pečenje.
2. Pomiješajte ricottu, jedno jaje i češnjak te posolite i popaprite, a zatim tom smjesom premažite listove za lazanje.
3. Preko smjese stavite mozzarellu i preklopite listove nekoliko puta dok ne dobijete kvadratni oblik.
4. Stavite lazanje u zamrzivač na pola sata.
5. Brašno, jaja i krušne mrvice odvojite u zasebne zdjelice i umačite lazanje.
6. Zagrijte ulje u tavici i pržite sa svake strane 2-3 minute, a zatim ih položite na papirnate ubruse.
7. Gotove lazanje pospite svježim peršinom i poslužite.
Dobar tek!