Recepti 2321 prikaza 24. svibnja 2017.

Hrskavo novo ruho omiljenih lazanja

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept je idealan za sve koji potajno vole jesti rukama.

Neobične pohane lazanje gotove su za svega sat vremena, a možete ih kombinirati s različitim umacima. Uživajte u kremastim zalogajčićima!

Sastojci:

  • 10 listova za lazanje
  • 400 grama ricotte    
  • 4 jaja
  • 2 nasjeckana režnja češnjaka
  • 200 grama narezane mozzarelle
  • 100 grama brašna
  • 200 grama krušnih mrvica
  • Biljno ulje
  • Sol
  • Papar
  • Nasjeckani svježi peršin 

 

Lazanje s krumpirom Možda vas zanima... Superjednostavne lazanje od krumpira i špinata Recepti

 

Postupak:
1.    Kuhane listove položite u protvan na papir za pečenje.
2.    Pomiješajte ricottu, jedno jaje i češnjak te posolite i popaprite, a zatim tom smjesom premažite listove za lazanje. 
3.    Preko smjese stavite mozzarellu i preklopite listove nekoliko puta dok ne dobijete kvadratni oblik.
4.    Stavite lazanje u zamrzivač na pola sata.
5.    Brašno, jaja i krušne mrvice odvojite u zasebne zdjelice i umačite lazanje.
6.     Zagrijte ulje u tavici i pržite sa svake strane 2-3 minute, a zatim ih položite na papirnate ubruse. 
7.    Gotove lazanje pospite svježim peršinom i poslužite. 

Dobar tek!

 

tortilje Možda vas zanima... Ljute meksičke lazanje za najhrabrije None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.