Recepti 17. rujna 2023.

Jabuke i lisnato se vole. Imamo dva odlična recepta!

Ružice od jabuka i lisnatog tijesta
Ružice od jabuka i lisnatog tijesta foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Zamiriši dom toplim, neodoljivim. slasticama s jabukama i lisnatim tijestom i uživaj u vikendu!

Mirisne, hrskave i neodoljive slastice s jabukama u lisnatom tijestu upravo su ono što nam danas treba! Za pripremu će ti biti potrebne sočne jabuke, lisnato tijesto, začini i malo dobre volje! 

Napravi domaće lisnato tijesto

Mnogi ljudi zaziru od samostalne izrade lisnatog tijesta jer se umijeće „listanja“ naizgled doima kompliciranim, međutim u stvarnosti, zaista nije tako komplicirano! Za taj pothvat potrebno je tek nekoliko jednostavnih sastojaka i repetitivnih postupaka.

 

lisnato Možda vas zanima... Mala škola tijesta: Kako napraviti domaće lisnato tijesto? None

 

Uz malo prakse, najveći dio vremena oduzet će period odmaranja tijesta, što je idealno vrijeme za pronalazak novog recepta u kojem ćeš svoje domaće lisnato tijesto upotrijebiti. Ako se želiš okušati u izradi domaćeg tijesta, preporučujemo ti da slijediš recept u nastavku.

 | Author: SHUTTERSTOCK Lisnato tijesto foto: SHUTTERSTOCK


Za one koji su u žurbi, paket kupovnog lisnatog tijesta bit će dobra alternativa. U nastavku ti donosimo prijedloge za dvije sezonske kombinacije s jabukama, koje će sigurni smo oduševiti tvoje nepce. Ono što će te također oduševiti jest i činjenica da su ove neodoljive slastice jako brzo gotove (ako imaš spremno lisnato tijesto).

1. Brzinska slastica od lisnatog tijesta, oraha i jabuka

Za pripremu brzinske galetice od jabuka i oraha trebat će ti manje od 20 minuta! Galette od lisnatog tijesta s orasima i jabukom donosi okuse djetinjstva u modernom obliku.

Činit će ti se kao da jedeš orahnjaču i štrudlu od jabuka u jednom, a priprema će ti oduzeti manje od pola sata. Uz to, ugodna je i oku. Ne znam što čekaš, uhvati se valjka! 

 

Možda vas zanima... Brzinska slastica od lisnatog tijesta, oraha i jabuka Kolumne

 

 | Author: Marijana Zlomislić Lisnato tijesto, jabuke i orasi foto: Marijana Zlomislić

2. Neodoljive ružice od jabuka i lisnatog tijesta

Uz par kratkih uputa, pripremit ćeš ih bez problema! Za dobar rezultat ključno je kupiti lijepe crvene jabuke i narezati ih na podjednake, vrlo tanke kriške. Jednako precizna moraš biti i pri valjanju tijesta i rolanju.

Dakle, nisu ti potrebne neke posebne slastičarske sposobnosti, već samo malo strpljenja. Recept je dostatan za šest ružica, ali ti predlažemo da odmah udvostručiš sastojke.

 

Možda vas zanima... Napravi i ti ružice od jabuka i lisnatog tijesta Recepti

 

Detaljan postupak izrade ružica od lisnatog tijesta i jabuka možeš pogledati i u videu u nastavku.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.