Recepti Desert 06. travnja 2024.

Od prvih jagoda ispekli smo čarobni troslojni kolač

Desert
15 MIN
45 MIN
12
JEDNOSTAVNO
Čarobni kolač s jagodama
Čarobni kolač s jagodama
foto: Screenshot
Kad ga jednom probaš, ovaj čarobni troslojni kolač s jagodama postat će standard na tvojoj listi deserata...

Volimo jagode i uvijek rado isprobavamo recepte s njima! A onaj koji nam se u posljednje vrijeme najviše svidio jest čarobni troslojni kolač u kojem jagode nisu glavna zvijezda, ali su doista ukusan osvježavajuć dodatak. Ovaj hit kolač toliko je jednostavan i ukusan da će, nakon što ga prvi put napraviš, postati standard u tvojoj kuhinji.

Zašto čarobni? Čarobnima obično nazivamo kolače koji nas oduševljavaju različitim teksturama, ali i vrhunskim okusima. Kod ovog kolača tajna magije je u tijestu koje na kraju kolaču daje 3 različite teksture – hrskavu, kremastu i gustu.

Samo nekoliko osnovnih sastojaka i - jagode

Popis sastojaka za ovaj kolač dosta je kratak, postupak pripreme je dosta jednostavan te traje 15 minuta, dok je ukupno potrebno oko 2 sata kako bi se sve ispeklo i dobro ohladilo prije posluživanja. Dobra vijest je ta što, ako ti slučajno ostane ovog kolača, on se može dobro čuvati u hladnjaku.

Da ne zaboravimo - umjesto jagoda možeš uz ovaj kolač poslužiti i neko drugo voće po izboru, no s jagodama nam je najfiniji... Obavezno isprobaj ovaj recept za čarobni troslojni kolač od jagoda.

 | Author: Screenshot Čarobni kolač s jagodama foto: Screenshot

Ne gasi ekran dok kuham

Čarobni troslojni kolač od jagoda
15 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jaje 4 kom
  • Šećer kristal 0,75 šalica
  • Maslac 0,50 šalica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Glatko brašno 0,75 šalica
  • Mlijeko 2 šalica
  • Jagode 250 g
  • Šećer u prahu 2 žlica
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, namasti pleh dimenzija cca 20x20 cm.


  2. Razdvoji bjelanjke i žumanjke.


  3. Žumanjke miksaj u velikoj zdjeli skupa sa šećerom na srednjoj brzini miksera dok ne postanu lagani, pahuljasti i svjetlije boje, oko 5 minuta.


  4. Umućenim žumanjcima dodaj rastopljeni maslac i vaniliju i miksaj dalje na srednjoj brzini dodatnu minutu, odnosno dok smjesa ne postane jednolična.


  5. Dodaj brašno i miksaj na najslabijoj brzini miksera oko 1 minutu.


  6. Polako dodaj toplo mlijeko, uz miksanje.


  7. Istuci bjelanjke u čvrst snijeg, trebat će ti 3-5 minuta.


  8. Polagano snijeg umiješaj u tijesto.


  9. Peci kolač 45 minuta na 160 stupnjeva dok odozgora ne dobije zlaćanu koricu, a strane se ne počnu odvajati od kalupa.


  10. Ohladi kolač prije rezanja.


  11. Posluži s jagodama i posuto šećerom u prahu ili pak s nekim drugim dodatkom poput čokolade, nekog drugog voća, tučenog slatkog vrhnja…


Isprobaj i ove slatke voćne recepte...

Možda vas zanima... Clafoutis s borovnicama - biskvit kolač u koji smo zaljubljeni Recepti Možda vas zanima... Brzi kolač od jabuka u kojem možeš uživati bez grižnje savjesti Recepti