Kad ga jednom probaš, ovaj čarobni troslojni kolač s jagodama postat će standard na tvojoj listi deserata...
Volimo jagode i uvijek rado isprobavamo recepte s njima! A onaj koji nam se u posljednje vrijeme najviše svidio jest čarobni troslojni kolač u kojem jagode nisu glavna zvijezda, ali su doista ukusan osvježavajuć dodatak. Ovaj hit kolač toliko je jednostavan i ukusan da će, nakon što ga prvi put napraviš, postati standard u tvojoj kuhinji.
Zašto čarobni? Čarobnima obično nazivamo kolače koji nas oduševljavaju različitim teksturama, ali i vrhunskim okusima. Kod ovog kolača tajna magije je u tijestu koje na kraju kolaču daje 3različite teksture – hrskavu, kremastu i gustu.
Samo nekoliko osnovnih sastojaka i - jagode
Popis sastojaka za ovaj kolač dosta je kratak, postupak pripreme je dosta jednostavan te traje 15 minuta, dok je ukupno potrebno oko 2 sata kako bi se sve ispeklo i dobro ohladilo prije posluživanja. Dobra vijest je ta što, ako ti slučajno ostane ovog kolača, on se može dobro čuvati u hladnjaku.
Da ne zaboravimo - umjesto jagoda možeš uz ovaj kolač poslužiti i neko drugo voće po izboru, no s jagodama nam je najfiniji... Obavezno isprobaj ovaj recept za čarobni troslojni kolač od jagoda.
Čarobni kolač s jagodama
foto: Screenshot
Ne gasi ekran dok kuham
Čarobni troslojni kolač od jagoda
15 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jaje
4
kom
Šećer
0,75
šalica
Maslac
0,50
šalica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Glatko brašno
0,75
šalica
Mlijeko
2
šalica
Jagode
250
g
Šećer u prahu
2
žlica
Postupak
Pećnicu zagrij na 160 stupnjeva, namasti pleh dimenzija cca 20x20 cm.
Razdvoji bjelanjke i žumanjke.
Žumanjke miksaj u velikoj zdjeli skupa sa šećerom na srednjoj brzini miksera dok ne postanu lagani, pahuljasti i svjetlije boje, oko 5 minuta.
Umućenim žumanjcima dodaj rastopljeni maslac i vaniliju i miksaj dalje na srednjoj brzini dodatnu minutu, odnosno dok smjesa ne postane jednolična.
Dodaj brašno i miksaj na najslabijoj brzini miksera oko 1 minutu.
Polako dodaj toplo mlijeko, uz miksanje.
Istuci bjelanjke u čvrst snijeg, trebat će ti 3-5 minuta.
Polagano snijeg umiješaj u tijesto.
Peci kolač 45 minuta na 160 stupnjeva dok odozgora ne dobije zlaćanu koricu, a strane se ne počnu odvajati od kalupa.
Ohladi kolač prije rezanja.
Posluži s jagodama i posuto šećerom u prahu ili pak s nekim drugim dodatkom poput čokolade, nekog drugog voća, tučenog slatkog vrhnja…