Jaja punjena kremastim nadjevom od žumanjaka i avokada dovoljno su cool za blagdanski stol, ali neće biti višak niti na spontanom brunchu ili kao snack uz čašu vina. Blagdani su, prigoda je bezbroj
Jajapunjena avokadom nisu sezonski trend niti instagramski eksperiment. Riječ je o jednostavnom jelu koje se oslanja na svježinu sastojaka, bogatstvo okusa i kremoznost. Jer punjena jaja odlično su predjelo!
U ovom punjenju avokado nije dodatak nego ključan element. Donosi teksturu, boju i nutritivnu vrijednost. Uz vlakna i nezasićene masti, bogat je vitaminima E, C i B skupine, kalijem i antioksidansima. Limeta dodaje svježinu, ali i pojačava ostale okuse.
Ukiseljeni crveni luk i slanina, ako se odlučiš za njih, donose kontrast. Prvi kiselinu i oštrinu, drugi hrskavost i blagi okus dima. Bez njih je jelo suptilnije, s njima je punije.
Punjenje se može napraviti nekoliko sati unaprijed, ali avokado najbolje izgleda i ima najbolji okus svježe pripremljen. Ako planiraš unaprijed, dodaj par kapi limete u smjesu i pokrij plastičnom folijom direktno po površini kako bi se spriječilo tamnjenje.
Jaja čuvaj u hladnjaku, pokrivena, i posluži unutar 24 sata. Prije posluživanja dodaj ukiseljeni luk, slaninu i svježi vlasac jer upravo oni čine razliku.
Recept za jaja punjena avokadom, limetom i ukiseljenim lukom je u nastavku...