gastro postao
                                            
                                        
                                    Obožavanu janjetinu, lošinjski restoran pripremio je sa sokom od kadulje
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 537
Potrebno vam je
- 1400 g janjetina, mršava
 - 500 g krumpir, mladi
 - 120 g brokula (vrhovi s cvijetom)
 - 120 g cvjetača (listovi i cvijet)
 - 120 g mrkva, crvena
 - 0.40 dl ulje maslinovo
 - 0.40 dl goveđi temeljac
 - 0.40 dl maslac, slani
 - 20 g češnjak
 - 20 g glatko brašno
 - 0.80 dl vino bijelo
 - 10 g peršin, list
 - 0.40 dl ulje suncokretovo
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - kadulja
 
Priprema
- Posoljenu,pobrašnjenu, janjetinu popeći sa svih strana, na maslinovom ulju,da dobije lijepu rumenu boju. Složiti u prikladnu posudu,dodati češnjak,juhu i bijelo vino,te začine.
 - Lagano kuhati dok meso omekša, a umak se zgusne.Brokule,cvjetaču i mrkvicu skuhati u slanoj vodi,procijediti i preliti maslacom.