gastro postao
Obožavanu janjetinu, lošinjski restoran pripremio je sa sokom od kadulje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 537
Potrebno vam je
- 1400 g janjetina, mršava
- 500 g krumpir, mladi
- 120 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 120 g cvjetača (listovi i cvijet)
- 120 g mrkva, crvena
- 0.40 dl ulje maslinovo
- 0.40 dl goveđi temeljac
- 0.40 dl maslac, slani
- 20 g češnjak
- 20 g glatko brašno
- 0.80 dl vino bijelo
- 10 g peršin, list
- 0.40 dl ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- kadulja
Priprema
- Posoljenu,pobrašnjenu, janjetinu popeći sa svih strana, na maslinovom ulju,da dobije lijepu rumenu boju. Složiti u prikladnu posudu,dodati češnjak,juhu i bijelo vino,te začine.
- Lagano kuhati dok meso omekša, a umak se zgusne.Brokule,cvjetaču i mrkvicu skuhati u slanoj vodi,procijediti i preliti maslacom.