Recepti 13. listopada 2014.

Janjeći kotleti u soku od kadulje

Janjeći kotleti u soku od kadulje
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavanu janjetinu, lošinjski restoran pripremio je sa sokom od kadulje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 537

Potrebno vam je

  • 1400 g janjetina, mršava
  • 500 g krumpir, mladi
  • 120 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 120 g cvjetača (listovi i cvijet)
  • 120 g mrkva, crvena
  • 0.40 dl ulje maslinovo
  • 0.40 dl goveđi temeljac
  • 0.40 dl maslac, slani
  • 20 g češnjak
  • 20 g glatko brašno
  • 0.80 dl vino bijelo
  • 10 g peršin, list
  • 0.40 dl ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • kadulja

Priprema

  1. Posoljenu,pobrašnjenu, janjetinu popeći sa svih strana, na maslinovom ulju,da dobije lijepu rumenu boju. Složiti u prikladnu posudu,dodati češnjak,juhu i bijelo vino,te začine.
  2. Lagano kuhati dok meso omekša, a umak se zgusne.Brokule,cvjetaču i mrkvicu skuhati u slanoj vodi,procijediti i preliti maslacom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.