gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 17
Potrebno vam je
- 1 šalica riža, dugog zrna
- 2 žlica ulje maslinovo
- 4 kom janjetina, kotlet
- 0.35 šalica sušena rajčica
- 2 kom tikvice, zelene
- 250 g cherry rajčice
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica vinski ocat
- 4 žličica pesto genovese
Priprema
- Skuhajte rižu u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite pa dodajte polovicu ulja i promiješajte. Stavite odreske na tanjur te svaki premažite žličicom pesta.
- U posudu stavite nasjeckane tikvice, rajčice i ostatak ulja pa sve dobro promiješajte. Ugrijte grill-tavu i prepržite povrće dvije ili tri minute dok ne omekša.
- Dodajte povrće u rižu s lukom i octom. Prepržite odreske na ugrijanoj tavi četiri-pet minuta sa svake strane.