Recepti 03. listopada 2014.

Janjeći but sa začinima

gastro postao gastro.24sata.hr
Laganim pečenjem svi sokovi će se zadržati i janjetina će sigurno ostati sočna

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 25

Potrebno vam je

  • 2000 g janjetina, but
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 15 g kadulja
  • 15 g ružmarin
  • 200 g luk ,crveni
  • 250 ml goveđi temeljac
  • 250 ml crno vino
  • 2 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Razrežite janjetinu i odvojite masnoću. Začinite meso te ga premažite uljem. U duboku vatrostalnu posudu, dovoljno veliku da u nju stane meso, stavite češnjak, kadulju, ružmarin i luk. Dodajte meso te zalijte temeljcem i vinom sa šećerom.Kad kupujete janjeće meso, odaberite nemasne komade te ih pripremajte bez puno masnoće kuharskim metodama kao što su prženje, pirjanje, pečenje u pećnici i na roštilju. Odlično je i s povrćem iz vrećice za pečenje.
  2. Poklopite ili prekrijte folijom. Pecite na 120°C tri-četiri sata ili dok meso ne omekša. Izvadite janjetinu i ostavite na toplom.
  3. Preostalu tekućinu kuhajte na štednjaku dok se ne zgusne u umak. Izrežite i prema želji poslužite s mediteranskim grahom, salatom ili listovima brokule.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.