gastro postao
Laganim pečenjem svi sokovi će se zadržati i janjetina će sigurno ostati sočna
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 25
Potrebno vam je
- 2000 g janjetina, but
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 15 g kadulja
- 15 g ružmarin
- 200 g luk ,crveni
- 250 ml goveđi temeljac
- 250 ml crno vino
- 2 mala žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Razrežite janjetinu i odvojite masnoću. Začinite meso te ga premažite uljem. U duboku vatrostalnu posudu, dovoljno veliku da u nju stane meso, stavite češnjak, kadulju, ružmarin i luk. Dodajte meso te zalijte temeljcem i vinom sa šećerom.
Kad kupujete janjeće meso, odaberite nemasne komade te ih pripremajte bez puno masnoće kuharskim metodama kao što su prženje, pirjanje, pečenje u pećnici i na roštilju. Odlično je i s povrćem iz vrećice za pečenje.
- Poklopite ili prekrijte folijom. Pecite na 120°C tri-četiri sata ili dok meso ne omekša. Izvadite janjetinu i ostavite na toplom.
- Preostalu tekućinu kuhajte na štednjaku dok se ne zgusne u umak. Izrežite i prema želji poslužite s mediteranskim grahom, salatom ili listovima brokule.
Izvor Skuhatćute