gastro postao
Nenadmašni način pripreme sočne janjetine
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 726
Potrebno vam je
- 1800 g janjetina, masna
- 1000 g krumpir, mladi
- 250 g luk ,crveni
- 1.50 dl ulje suncokretovo
- 3 grančica ružmarin
- 2 kom lovorov list
- krupna morska sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Janjetinu operite, obrišite i narežite na dva ili tri komada.
- Natrljajte ga krupnom morskom solju.
- Ogulite krumpir i prerežite na pola. Luk ogulite i narežite na veće ploške.
- Pripremljeno meso stavite na donju ovalnu posudu peke. Oko mesa posložite krumpir i luk te dodajte ružmarin i lovor. Posolite i popaprite pa prelijte uljem i poklopite.
- Sve dobro prekrijte žarom i pecite na užarenoj ploči ili ognjištu 1,5 - 2 sata. Prema želji, s janjećim mesom možete pripremiti i ostale vrste mesa s drugim povrćem osim krumpira; mrkvom, kupusom, rajčicama, tikvicama.