Recepti 03. listopada 2014.

Janjetina ispod peke

Janjetina ispod peke
gastro postao gastro.24sata.hr
Nenadmašni način pripreme sočne janjetine

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 726

Potrebno vam je

  • 1800 g janjetina, masna
  • 1000 g krumpir, mladi
  • 250 g luk ,crveni
  • 1.50 dl ulje suncokretovo
  • 3 grančica ružmarin
  • 2 kom lovorov list
  • krupna morska sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Janjetinu operite, obrišite i narežite na dva ili tri komada.
  2. Natrljajte ga krupnom morskom solju.
  3. Ogulite krumpir i prerežite na pola. Luk ogulite i narežite na veće ploške.
  4. Pripremljeno meso stavite na donju ovalnu posudu peke. Oko mesa posložite krumpir i luk te dodajte ružmarin i lovor. Posolite i popaprite pa prelijte uljem i poklopite.
  5. Sve dobro prekrijte žarom i pecite na užarenoj ploči ili ognjištu 1,5 - 2 sata. Prema želji, s janjećim mesom možete pripremiti i ostale vrste mesa s drugim povrćem osim krumpira; mrkvom, kupusom, rajčicama, tikvicama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.