gastro postao
Da bi jelo bilo još ukusnije najbolje je poslužiti ga uz kiseli kupus
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 451
Potrebno vam je
- 4 režanj češnjak
- 2.50 žlica đumbir,svježi
- 40 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- papar
- 6 kom janjetina, kotlet
- 80 ml ulje maslinovo
- 80 ml limunov sok
- 2.50 žličica limunova korica
- 1 prstohvat šafran
- 875 ml pileći temeljac
- 800 g slanutak, konzerva
- 145 g masline, crne
Priprema
- Usitnite češnjak i đumbir u mikseru. Pomiješajte brašno, sol i papar pa time pospite meso. Ugrijte dvije i pol žlice ulja u velikoj posudi koja može ići i u pećnicu. Dodajte pola mesa i pržite pet minuta.
- Maknite meso na tanjur te ponovite postupak s još jednom žlicom ulja i mesom. Nakon toga ugrijte ostatak ulja pa dodajte mješavinu s češnjakom i pržite dvije, tri minute.
- Vratite meso pa ulijte limunov sok i pospite limunovom koricom te šafranom. Nakon toga ulijte temeljac da prekrije meso pa kuhajte sat i pol. Dodajte slanutak i očišćene masline te kuhajte još od pet do deset minuta.