Recepti 06. listopada 2014.

Janjetina s maslinama i slanutkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Da bi jelo bilo još ukusnije najbolje je poslužiti ga uz kiseli kupus

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 451

Potrebno vam je

  • 4 režanj češnjak
  • 2.50 žlica đumbir,svježi
  • 40 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • papar
  • 6 kom janjetina, kotlet
  • 80 ml ulje maslinovo
  • 80 ml limunov sok
  • 2.50 žličica limunova korica
  • 1 prstohvat šafran
  • 875 ml pileći temeljac
  • 800 g slanutak, konzerva
  • 145 g masline, crne

Priprema

  1. Usitnite češnjak i đumbir u mikseru. Pomiješajte brašno, sol i papar pa time pospite meso. Ugrijte dvije i pol žlice ulja u velikoj posudi koja može ići i u pećnicu. Dodajte pola mesa i pržite pet minuta.
  2. Maknite meso na tanjur te ponovite postupak s još jednom žlicom ulja i mesom. Nakon toga ugrijte ostatak ulja pa dodajte mješavinu s češnjakom i pržite dvije, tri minute.
  3. Vratite meso pa ulijte limunov sok i pospite limunovom koricom te šafranom. Nakon toga ulijte temeljac da prekrije meso pa kuhajte sat i pol. Dodajte slanutak i očišćene masline te kuhajte još od pet do deset minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.