Recepti 03. listopada 2014.

Janjetina s rižom i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo kojemu posebnu notu daje curry

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 399

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje, biljno
  • 800 g janjetina, mršava
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • curry
  • 2 dl goveđi temeljac
  • 400 g pelati
  • 100 g mladi špinat
  • 250 g kuhana riža
  • korijander
  • 1 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Zagrijte dvije žlice ulja pa na njemu zapecite janjetinu.
  2. U drugoj tavi na ostatku ulja ispirjajte luk i češnjak te dodajte curry, temeljac i pelate. Kuhajte koju minutu pa dodajte meso. Kad provri, smanjite vatru, poklopite i kuhajte sat vremena.
  3. Maknite s vatre pa dodajte špinat. Pokrijte i ostavite da uvene.

Jelo kojemu posebnu notu daje curry

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.