Recepti 13. listopada 2014.

Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte jedan od najboljih recepata s janjetinom

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 225

Potrebno vam je

  • 400 g janjetina, mršava
  • 200 g povrće za juhu
  • 100 g rajčica, crvena
  • 50 g luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 400 g kupus glavati, bijeli
  • 400 g krumpir, mladi
  • 20 ml ulje maslinovo
  • 1 prstohvat origano

Priprema

  1. Janjetinu od vrata (kralježnicu vam je mesar zasjekao) očistite od vidljive masnoće. Dobro operite i stavite u posudu u toliko vode da pokrije meso. Stavite kuhati i kada zavrije, odstranite pjenu.
  2. U međuvremenu povrće (zelenje za juhu, luk i češnjak) očistite i narežite na manje komade. Rajčicu ogulite i očistite od sjemenki. Kupusu odstranite vanjske povenule listove, operite ga i zarežite na četiri dijela tako da se glavica drži u jednom komadu.
  3. Sve povrće dodajte u posudu tako da bude pokriveno tekućinom. Kuhajte na laganoj vatri oko dva sata.
  4. Meso oprezno izvadite, odvojite kosti te narežite na manje komade i vratite u posudu.
  5. Krumpir očistite, izrežite na manje komade, operite i skuhajte u drugoj posudi. Ocijedite ga i prelijte maslinovim uljem.

Izvor Centar-zdravlja.net

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.