gastro postao
Isprobajte jedan od najboljih recepata s janjetinom
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 225
Potrebno vam je
- 400 g janjetina, mršava
- 200 g povrće za juhu
- 100 g rajčica, crvena
- 50 g luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 400 g kupus glavati, bijeli
- 400 g krumpir, mladi
- 20 ml ulje maslinovo
- 1 prstohvat origano
Priprema
- Janjetinu od vrata (kralježnicu vam je mesar zasjekao) očistite od vidljive masnoće. Dobro operite i stavite u posudu u toliko vode da pokrije meso. Stavite kuhati i kada zavrije, odstranite pjenu.
- U međuvremenu povrće (zelenje za juhu, luk i češnjak) očistite i narežite na manje komade. Rajčicu ogulite i očistite od sjemenki. Kupusu odstranite vanjske povenule listove, operite ga i zarežite na četiri dijela tako da se glavica drži u jednom komadu.
- Sve povrće dodajte u posudu tako da bude pokriveno tekućinom. Kuhajte na laganoj vatri oko dva sata.
- Meso oprezno izvadite, odvojite kosti te narežite na manje komade i vratite u posudu.
- Krumpir očistite, izrežite na manje komade, operite i skuhajte u drugoj posudi. Ocijedite ga i prelijte maslinovim uljem.
Izvor Centar-zdravlja.net