Recepti 03. listopada 2014.

Jastučići punjeni grahom i mljevenim mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tijesto nadjeveno grahom i mljevenim mesom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2145

Tijesto

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 150 g maslac, neslani

Nadjev

  • 250 g mljeveno meso
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, zelena
  • 480 g grah,crveni
  • 200 g pelati
  • 1 kom luk ,crveni
  • goveđi temeljac
  • 3 žlica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • ulje, biljno
  • sol
  • papar
  • origano
  • 1 šalica parmezan
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Stavite brašno na dasku, u sredini napravite udubinu pa dodajte jaje i sol. Komadiće maslaca posložite uokolo po brašnu te umijesite glatko tijesto počevši od vanjskog ruba prema sredini.
  2. Zamotajte tijesto u foliju i ostavite oko pola sata u hladnjaku. Na ulju prepržite sitno sjeckani luk i dodajte mljeveno meso. Paprike nasjeckajte na kockice i dodajte mesu. Začinite solju, paprom, crvenom paprikom i origanom te dodaje miješajući malo goveđeg temeljca i pelate.
  3. Pirjajte i, prema potrebi, dolijevajte tekućinom. Nakon 15-ak minuta ulijte i vino. Neka se sve krčka još 20-ak minuta, a pred kraj dodajte kuhani grah. Maknite nadjev s vatre i ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i zupčanim kotačićem narežite ga na kvadrate. Na svaki kvadrat stavite malo nadjeva i ribanog sira. Presavinite, učvrstite krajeve vilicom pa premažite vrh jastučića umućenim žumanjkom. Posložite ih na lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°c oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.