gastro postao
Tijesto nadjeveno grahom i mljevenim mesom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 2145
Tijesto
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 150 g maslac, neslani
Nadjev
- 250 g mljeveno meso
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, zelena
- 480 g grah,crveni
- 200 g pelati
- 1 kom luk ,crveni
- goveđi temeljac
- 3 žlica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- ulje, biljno
- sol
- papar
- origano
- 1 šalica parmezan
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Stavite brašno na dasku, u sredini napravite udubinu pa dodajte jaje i sol. Komadiće maslaca posložite uokolo po brašnu te umijesite glatko tijesto počevši od vanjskog ruba prema sredini.
- Zamotajte tijesto u foliju i ostavite oko pola sata u hladnjaku. Na ulju prepržite sitno sjeckani luk i dodajte mljeveno meso. Paprike nasjeckajte na kockice i dodajte mesu. Začinite solju, paprom, crvenom paprikom i origanom te dodaje miješajući malo goveđeg temeljca i pelate.
- Pirjajte i, prema potrebi, dolijevajte tekućinom. Nakon 15-ak minuta ulijte i vino. Neka se sve krčka još 20-ak minuta, a pred kraj dodajte kuhani grah. Maknite nadjev s vatre i ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto i zupčanim kotačićem narežite ga na kvadrate. Na svaki kvadrat stavite malo nadjeva i ribanog sira. Presavinite, učvrstite krajeve vilicom pa premažite vrh jastučića umućenim žumanjkom. Posložite ih na lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°c oko 20 minuta.
Izvor Skuhatćute