gastro postao
Uživajte u tradicionalnom španjolskom jelu od riže, piletine, kozica i mnoštva drugih sastojaka
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 415
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 250 g pile (cijelo, prosjek )
- 2 kom rajčica, crvena
- 0.50 mala žlica šafran
- 1 mala žlica crvena paprika
- 200 g riža, dugog zrna
- 450 ml riblji temeljac
- 100 g lignja
- 100 g kozica velika
- 150 g grašak zeleni, u zrnu
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi za paellu ili u većoj tavi. Dodajte luk i pirjajte 5 minuta dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i narezanu piletinu te pirjajte na laganoj vatri 10 minuta.
- Dodajte papar i rajčicu. Uz neprestano miješanje dodajte šafran, crvenu papriku i rižu. Kuhajte 1-2 minute uz neprestano miješanje i podlijevajte ribljim temeljcem. Dobro izmiješajte i nastavite pirjati na niskoj temperaturi još 15 minuta.
- Zatim dodajte lignje, kozice i grašak. Pirjajte uz dolijevanje vode ako je potrebno dok se riža ne skuha.