U najnovijoj epizodi svog kulinarskog serijala #PretendCookingShow, glumica Jennifer Garner pripremila je odličnu focacciu. Donosimo njezin recept!
Slavna glumica Jennifer Garner obožava kuhati... ali i snimati samu sebe kako kuha te videiće objavljivati na društvenim mrežama. U sklopu svog serijala #PretendCookingShow na Instagramu je prije nekoliko dana objavila i video recept za odličnu focacciu od samo 4 sastojka na koju je jako ponosna.
"Ovaj recept darujte sami sebi", poručila je Garner u videu te objasnila kako je ovaj recept odličan za početnike u pečenju, ali i one koji su već pravi majstori. Pogledaj video, isprobaj glumičin recept i javi nam svoje dojmove!
Focaccia s ružmarinom by Jennifer Garner
foto: Instagram @jennifer.garner
Ne gasi ekran dok kuham
Focaccia s ružmarinom - recept Jennifer Garner
25 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Brašno
4
šalica
Sol
1
žličica
Instant kvasac
2
žličica
Voda
2
šalica
Maslinovo ulje
5
žlica
Cvijet soli
Ružmarin
2
žličica
Postupak
U velikoj zdjeli, pomiješaj brašno, sol i instant kvasac. Dodaj mlaku vodu. Gumenom špatulom miješaj dok brašno ne upije su vodu, trebaš dobiti ljepljivo tijesto.
Površinu tijesta lagano premaži maslinovim uljem. Pokrij zdjelu vlažnom kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom i stavi u hladnjak na hladnu fermentaciju, na najmanje 12 sati, iako tijesto može stajati u hladnjaku i do 3 dana.
Pleh za pečenje dimenzija cca 23x33 cm obloži papirom za pečenje ili ga namasti uljem.
Na dno pleha stavi 2 žlice maslinova ulja, stavi tijesto u pleh i lagano ga razvuci prema rubovima. Prelij s malo maslinova ulja, pokrij plastičnom folijom, i pusti da stoji na toplome 3-4 sata, osvisno o temperaturi u tvojoj kuhinji.
Rešetku stavi u sredinu pećnice, koju treba zagrijati na 220 stupnjeva. Prelij po tijestu još malo masliova ulja te ga pospi ružmarinom. Prstima napravi 'rupice' u tijestu, razvuci tijesto da ispuni cijeli pleh. Pospi cvijetom soli.
Peci 25-30 minuta, dok focaccia ne dobije hrskavu, zlaćanu koricu. Prebaci focacciu na rešetku za hlađenje i pusti da se prohladi 10-ak minuta prije rezanja i posluživanja.