Recepti 2103 prikaza 20. travnja 2019.

Jeste li ikada doručkovali pizzu calzone?

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Malo je brzih obroka koji se mogu mjeriti s jutarnjom verzijom calzone pizze...

Malo jaja, malo slanine i malo sira... Ovo vam govori samo da se radi o dobrom doručku ili večeri. Ako u jednadžbu dodamo i tijesto za pizzu – rezultat je nezaboravan jutarnji calzone. 

Ostatak, iako sumnjamo da će ga biti, možete spremiti u plastičnu posudu s poklopcem ili omotati u foliju i pojesti za gablec.

 

tijesto za pizzu Možda vas zanima... Tijesto za pizzu iskoristite na 6 novih načina Špajza

 

Sastojci:

  • 400 g tijesta za pizzu
  • 4 jaja
  • 2 žlice maslaca
  • 4 kriške slanine
  • 50 g naribanog sira
  • Sol
  • Papar

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Priprema:

  1. Izmutite jaja, posolite ih i popaprite. Zagrijte maslac na tavici, izlijte jaja i miješajte ih 3,4 minute. 
  2. U drugoj tavici pržite slaninu narezanu slaninu sve dok ne postane hrskava.
  3. Tijesto za pizzu razvaljajte i narežite na četverokute.
  4. Na polovicu svakog četverokuta stavite malo jaja, slanine i naribanog sira. Preklopite i dobro zatvorite prstima.
  5. Po želji calzone premažite žumanjkom, posolite krupnom soli i pospite s malo sezama.
  6. Pecite 10-13 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. 

 

Možda vas zanima... Calzone pizza koja oduševljava klince Kolumne

 

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.