gastro postao
Malo je brzih obroka koji se mogu mjeriti s jutarnjom verzijom calzone pizze...
Malo jaja, malo slanine i malo sira... Iz ovog je popisa sastojaka jasno da se radi o dobrom doručku ili večeri. Ako u jednadžbu dodaš i tijesto za pizzu – rezultat je nezaboravan jutarnji calzone.
Ako nemaš volje ujutro mijesiti tijesto, što je razumljivo, jednostavno ga kupi u trgovini. Možda nije idealno, ali sasvim će dobro poslužiti za pripremu doručka.
Sastojci:
- 400 g tijesta za pizzu
- 4 jaja
- 2 žlice maslaca
- 4 kriške slanine
- 50 g naribanog sira
- Sol
- Papar
Priprema:
- Umuti jaja, posoli ih i popapri. Zagrij i lagano naulji tavicu, izlij jaja pa ih 30 sekundi miješaj na vatri. Potom makni s vatre i miješaj još pola minute. Postupak ponovi još dva puta, a pred kraj dodaj i kocku maslaca.
- U drugoj tavici preprži komadiće slanine sve dok ne postane hrskava. Položi ih na papirnate ubruse.
- Tijesto za pizzu razvaljaj i nareži na četverokute.
- Na polovicu svakog četverokuta stavi malo jaja, slanine i naribanog sira. Preklopi pa prstima dobro utisni rubove.
- Po želji calzone premaži žumanjkom, posoli krupnom soli i pospi s malo sezama.
- Peci 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Uživaj!