Recepti 03. listopada 2014.

Juha od bakalara

gastro postao gastro.24sata.hr
Bakalar kuhajte, usitnite i pomiješajte sa zaprškom u koju zatim dodate bijelo vino i vrhnje za kuhanje

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1059

Potrebno vam je

  • 300 g bakalar
  • 150 g ulje maslinovo
  • 1 vezica peršin, list
  • 100 ml vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g maslac, slani
  • 100 ml vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Bakalar koji ste dobro namočili kuhajte dok ne omekša, oko 30 minuta. Vodu u kojoj se kuhao sačuvajte.
  2. Na maslinovu ulju i maslacu popržite malo brašna pa zalijte vodom u kojoj se kuhao bakalar. Dodajte sol i papar te očišćen i usitnjen bakalar. Dolijte bijelo vino. Kuhajte 20-ak minuta.
  3. Na kraju dodajte peršin i vrhnje za kuhanje te kuhajte još nekoliko minuta.

Bakalar kuhajte, usitnite i pomiješajte sa zaprškom u koju zatim dodate bijelo vino i vrhnje za kuhanje

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.