gastro postao
Bakalar kuhajte, usitnite i pomiješajte sa zaprškom u koju zatim dodate bijelo vino i vrhnje za kuhanje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1059
Potrebno vam je
- 300 g bakalar
- 150 g ulje maslinovo
- 1 vezica peršin, list
- 100 ml vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g maslac, slani
- 100 ml vrhnje za kuhanje
Priprema
- Bakalar koji ste dobro namočili kuhajte dok ne omekša, oko 30 minuta. Vodu u kojoj se kuhao sačuvajte.
- Na maslinovu ulju i maslacu popržite malo brašna pa zalijte vodom u kojoj se kuhao bakalar. Dodajte sol i papar te očišćen i usitnjen bakalar. Dolijte bijelo vino. Kuhajte 20-ak minuta.
- Na kraju dodajte peršin i vrhnje za kuhanje te kuhajte još nekoliko minuta.
Bakalar kuhajte, usitnite i pomiješajte sa zaprškom u koju zatim dodate bijelo vino i vrhnje za kuhanje
Izvor Skuhatćute