Krem juha od buče bit će odličan prvi slijed, ali i odlična večera tijekom radnog tjedna. Ma i vikendom, naravno, a mi imamo super recept prikladan i za vegane!
Jesen je u punom zamahu i odlično nam pašu jela na žlicu, posebno razne fine kremaste juhe! Ova krem juha od bundeve prikladna je i za vegane, i sigurni smo da će te apsolutno oduševiti. Spoj sastojaka je izvanredan, uključujući i malo tamnog ruma, neobičnog tajnog sastojka koji stvarno rijetko kušamo u juhama.
Ova veganska juha od bundeve gotova je za manje od 45 minuta, a količina je dostatna za 4 izdašne porcije. Možeš je poslužiti s naribanim veganskim sirom, tostiranim kruhom i/ili tostiranim bučinim sjemenkama. Recept je u nastavku!
Na tavici zagrij maslinovo i sezamovo ulje pa prodinstaj nasjeckanu ljutiku.
Dodaj pire od buče, krumpir i mrkvu pa podlij temeljcem. Pričekaj da uskuha, a zatim smanji vatru, poklopi posudu i kuhaj 25 minuta.
Kad povrće omekša, izmiksaj juhu štapnim mikserom.
Vrati na vatru, dodaj šećer, melasu, narančinu koricu, rum i sojino mlijeko pa još kratko kuhaj.
Na kraju posoli i popapri prema ukusu te začini muškatnim oraščićem.
Ako želiš kod kuće tostirati bučine sjemenke, pećnicu zagrij na 120 stupnjeva. Prelij ih s malo suncokretovog ulja, posoli i dodaj druge začine koji ti odgovaraju, poput timijana, origana, kumina ili korijandera. Peci otprilike sat vremena, ali obavezno promiješaj svakih 15 minuta kako ne bi zagorjele.