gastro postao
Mrkva, luk, krumpir, šampinjoni i ječam u juhi koja može zamijeniti glavni obrok
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 189
Potrebno vam je
- 200 g ječam
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom krumpir, zreli
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 2.50 l povrtni temeljac
- ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Dan prije kuhanja namočite ječam.
- Isperite ječam pod mlazom hladne vode. Stavite ga kuhati u povrtni temeljac i pustite da se kuha oko 15 min. Mrkvu i krumpir narežite na kockice, a luk na sitno. Šampinjone na tanke trakice.
- Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte mrkvu, krumpir i šampinjone, dobro promiješajte i pirjajte 2-3 min. Poprženo povrće dodajte ječmu, posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri 15-20 min dok ječam i povrće ne omekšaju. Poslužite toplo.