Recepti 03. listopada 2014.

Juha s krutonima od sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Juha je ukusna i hladna, a ako je poslužujete toplu, možete dodati više topljivog sira kako bi bila kremastija

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 61

Potrebno vam je

  • 3 žlica maslac, slani
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 1 šalica luk ,crveni
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 4 šalica pileći temeljac
  • 5 šalica grašak zeleni (smrznuti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 4 kriška pršut
  • 50 g kozji sir
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 šalica krušne mrvice
  • 0.50 šalica ulje maslinovo

Priprema

  1. Ugrijte maslac u tavi. Dodajte poriluk, luk i mrkve pa sve pržite oko deset minuta. Nakon toga ulijte temeljac i kuhajte dok ne zavrije. Dodajte grašak i kuhajte još tri minute dok ne omekša. Maknite s vatre te začinite solju i paprom.
  2. Ispasirajte pa ocijedite tako da svi veći komadići ostanu u cijedilu. Dodajte kiselo vrhnje i dobro promiješajte. Prepržite pršut u tavi dok ne postane hrskav.
  3. Napravite krutone od sira. U tri različite posude stavite umućeno jaje, krušne mrvice i brašno. Uvaljajte komadiće u brašno pa u jaje i na kraju u krušne mrvice. Ostavite sa strane. Prije posluživanja ugrijte ulje u tavi pa prepržite krutone i osušite na kuhinjskom papiru.
  4. Ulijte juhu u tanjuru te pospite komadićima prženog pršuta i krutonima pa poslužite.

Juha je ukusna i hladna, a ako je poslužujete toplu, možete dodati više topljivog sira kako bi bila kremastija

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.