gastro postao
Juha je ukusna i hladna, a ako je poslužujete toplu, možete dodati više topljivog sira kako bi bila kremastija
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 61
Potrebno vam je
- 3 žlica maslac, slani
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 1 šalica luk ,crveni
- 3 kom mrkva, crvena
- 4 šalica pileći temeljac
- 5 šalica grašak zeleni (smrznuti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
- 4 kriška pršut
- 50 g kozji sir
- 1 kom jaje kokošje
- 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 šalica krušne mrvice
- 0.50 šalica ulje maslinovo
Priprema
- Ugrijte maslac u tavi. Dodajte poriluk, luk i mrkve pa sve pržite oko deset minuta. Nakon toga ulijte temeljac i kuhajte dok ne zavrije. Dodajte grašak i kuhajte još tri minute dok ne omekša. Maknite s vatre te začinite solju i paprom.
- Ispasirajte pa ocijedite tako da svi veći komadići ostanu u cijedilu. Dodajte kiselo vrhnje i dobro promiješajte. Prepržite pršut u tavi dok ne postane hrskav.
- Napravite krutone od sira. U tri različite posude stavite umućeno jaje, krušne mrvice i brašno. Uvaljajte komadiće u brašno pa u jaje i na kraju u krušne mrvice. Ostavite sa strane. Prije posluživanja ugrijte ulje u tavi pa prepržite krutone i osušite na kuhinjskom papiru.
- Ulijte juhu u tanjuru te pospite komadićima prženog pršuta i krutonima pa poslužite.
Juha je ukusna i hladna, a ako je poslužujete toplu, možete dodati više topljivog sira kako bi bila kremastija
Izvor Skuhatćute