Recepti 02. ožujka 2015.

Kajgani mozak

Kajgani-mozak
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je da probate svinjski mozak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 251

Potrebno vam je

  • 120 g mozak
  • 1.50 žlica vinski ocat
  • 1 prstohvat sol
  • 2 žlica maslac, slani
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Svinjski mozak potopite u hladnu vodu sa octom i ostavite da odstoji 30 minuta.
  2. Ocijedite i pažljivo odstranite membranu.
  3. Ulijte svježu vodu, posolite, zagrijte do vrenja i kuhajte 20-30 minuta.
  4. Ponovno ocijedite i ohladite u hladnoj vodi, a zatim narežite na manje komade.
  5. Na zagrijanom maslacu u tavi pržite mozak dok poprimi smeđu boju.
  6. Zamutite jaja sa mlijekom, posolite i dodajte u tavu. Smanjite jačinu vatre i pecite bez miješanja dok donja strana malo očvrsne, a zatim sa špaulom okrenite da se zapeče i gornji dio.
  7. Kuhajte 5-8 minuta pa odmah servirajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.