gastro postao
Vrijeme je da probate svinjski mozak
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 251
Potrebno vam je
- 120 g mozak
- 1.50 žlica vinski ocat
- 1 prstohvat sol
- 2 žlica maslac, slani
- 4 kom jaje kokošje
- 1 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Svinjski mozak potopite u hladnu vodu sa octom i ostavite da odstoji 30 minuta.
- Ocijedite i pažljivo odstranite membranu.
- Ulijte svježu vodu, posolite, zagrijte do vrenja i kuhajte 20-30 minuta.
- Ponovno ocijedite i ohladite u hladnoj vodi, a zatim narežite na manje komade.
- Na zagrijanom maslacu u tavi pržite mozak dok poprimi smeđu boju.
- Zamutite jaja sa mlijekom, posolite i dodajte u tavu. Smanjite jačinu vatre i pecite bez miješanja dok donja strana malo očvrsne, a zatim sa špaulom okrenite da se zapeče i gornji dio.
- Kuhajte 5-8 minuta pa odmah servirajte.