gastro postao
Ovaj recept za mousse iz blendera odmah zapiši ili isprintaj i prenesi glas svima koji vole čokoladne deserte...
Tamna čokolada, tamni rum, moćni espresso... S obzirom na popis sastojaka, ovaj brzi mousse iz blendera neće te ostaviti ravnodušnim.
Priprema traje 20 minuta te uključuje ulijevanje vrućeg šećernog sirupa u blender i 2 sata hlađenja. Dakle, nećeš morati razdvajati jaja ni boriti se s miksanjem bjelanjaka. Potrebno je samo u izblendanu smjesu lagano umiješati šlag.
Sastojci su dostatni za 8 porcija, a mousse u hladnjaku može stajati do 24 sata. U slučaju dužeg hlađenja, svaku posudicu pokrij plastičnom folijom kako mousse ne bi upio mirise i arome druge hrane u hladnjaku. U slast!
Čokoladni mousse iz blendera
Sastojci:
- 380 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera
- 350 g nasjeckane tamne čokolade
- 4 jaja (L)
- 50 ml espressa
- 50 ml tamnog ruma
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice soli
Postupak:
- Mikserom izmiksaj slatko vrhnje u šlag, pokrij i stavi u hladnjak.
- Od 100 g šećera i 50 ml vode napravi šećerni sirup.
- U blender stavi nasjeckanu čokoladu i jaja, kratko izblendaj pa onda postepeno dodaj šećerni sirup i blendaj dok se čokolada ne otopi. Nemoj odjednom uliti sav vrući sirup kako jaja ne bi poprimila teksturu kajgane.
- Kad dodaš sav sirup i smjesa bude glatka i sjajna, dodaj preostale sastojke - espresso, rum, ekstrakt vanilije i mao soli. Još kratko blendaj kako bi se svi sastojci sjedinili.
- U pripremljenu bazu špatulom umiješaj pripremljeni šlag.
- Napuni 8 posudica ili čaša mousseom pa stavi u hladnjak na najmanje 2 sata.