gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 50 g maslac, slani
- 4 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica sol
- 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 2 žlica šećer, u prahu
- 2 mala žlica kava instant
- 2 mala žlica voda
- 1 mala žlica liker od kave
- 30 g tamna čokolada
Priprema
- U vodu stavite sol i maslac pa kad zakipi, dodajte brašno stalno miješajući. Tijesto je kuhano kad se počne odvajati od posude. Malo ga ohladite i, miksajući, dodajte jedno po jedno jaje.
- Vrećicom za ukrašavanje istisnite dugoljaste oblike na namašćen lim. Pecite oko 20 min na 200°c.
- Za kremu istucite vrhnje i šećer u prahu te dodajte kavu otopljenu u dvije žličice vruće vode i liker. Tom smjesom napunite eklere pa prelijte rastopljenom čokoladom.
Izvor Skuhatćute