Recepti 27. studenoga 2023.

Keksići punjeni čokoladom oduševit će cijelu obitelj

Prhki keksi s čokoladom
Prhki keksići s čokoladnim punjenjem foto: Sara Cervera/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj ovaj pristupačan i jednostavan recept za prhke kekse s čokoladnim punjenjem...

Ako već planiraš slatki blagdanski meni, svakako na popis suhih kolača pridodaj ove prhke keksiće s punjenjem od čokolade. Gotovi su za tren, tijesto ne mora odmarati, a na sobnoj temperaturi mogu stajati do tjedan dana.

Osim čokoladom, možeš ih puniti i džemom, kikiriki maslacem ili slanim karamelom. Ako imaš volje i malo vremena, isprobaj sva navedena punjenja!

 

zvjezdice Možda vas zanima... Zvjezdice s marmeladom – bezvremenski klasik Recepti

 

Sastojci su dostatni za pripremu 25 keksića. Ako za blagdane primaš puno gostiju, svakako poduplaj količinu!

 | Author: Sara Cervera/Unsplash Keksi na sobnoj temperaturi u zatvorenoj kutiji mogu stajati do tjedan dana! foto: Sara Cervera/Unsplash

Prhki keksi s čokoladom

Sastojci - za kekse:

  • 150 g maslaca
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 jaje (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 g glatkog brašna
  • 25 g kakaa
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice cimeta

Sastojci - za punjenje:

  • 60 g tamne čokolade
  • 60 ml slatkog vrhnja

 

Možda vas zanima... Linzeri s pistacijama postat će tvoji omiljeni blagdanski keksi Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dva lima obloži papirom za pečenje.
  2. Izmiksaj maslac sa šećerom pa dodaj jaje i ekstrakt vanilije. 
  3. U drugoj posudi pomiješaj brašno, kakao, sol i cimet. Postepeno ih dodaj u posudu s ostalim sastojcima i još kratko miksaj.
  4. Rukama oblikuj male kuglice promjera 3 cm i rasporedi ih po limu s razmakom od 5 cm. Svaku kuglicu lagano pritisni palcem. To ćeš udubljenje kasnije napuniti ganacheom.
  5. Peci kekse do 10 minuta pa pričekaj da se malo ohlade.
  6. Dok se keksi hlade, zagrij vrhnje i prelij ga preko nasjeckane čokolade. Miješaj dok se čokolada u potpunosti ne rastopi pa pusti da ganache odstoji otprilike 5 minuta.
  7. Svako udubljenje napuni žličicom čokolade i stavi ih u hladnjak na 10 minuta kako bi se stisnula. U slast!
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:31 27. Studeni 2023.

    odlični ujutro uz mlijeko