Recepti 13. studenoga 2023.

Keksići s kakaom i bademima - bez brašna!

keksi
Keksi s bademovim brašnom i kakaom foto: Quin Engle/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
U potrazi si za dobrim i pristupačnim receptom za kekse bez brašna? Na pravom si mjestu!

Keksi s bademovim brašnom i kakaom odličan su odabir za sve koji izbjegavaju gluten. Uz to, ovo tijesto za kekse ne treba hladiti, što maksimalno umanjuje vrijeme pripreme. Cijeli postupak, uključujući i pečenje, ne bi trebao trajati više od 30 minuta.

 

Možda vas zanima... Imaš zalihu badema? Evo što sve možeš pripremiti... Recepti

 

Od navedenih sastojaka možeš dobiti između 25 i 30 keksića, ovisno o veličini za koju se odlučiš. Preporučujemo da izvažeš svaki, ili se potrudiš oko oblikovanja kuglica, kako bi se ravnomjerno ispekli.

 | Author: Thinkstock Bademovo brašno foto: Thinkstock

Keksi od bademova brašna

Sastojci:

  • 200 g bademova brašna
  • 150 g šećera
  • 1 i 1/2 žlica kakaa u prahu
  • 2 bjelanjka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • blanširani bademi

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremi dva lima za pečenje i obloži ih masnim papirom.
  2. Najprije u aparatu za mljevenje kave usitni šećer. Neće ti trebati šećer u prahu, ali kristalići trebaju biti manji nego što jesu u slučaju klasičnog bijelog šećera.
  3. Pomiješaj bademovo brašno sa usitnjenim šećerom i kakaom.
  4. U drugoj posudi umuti bjelanjke u pjenastu smjesu, ali ne u snijeg. Dodaj ekstrakt vanilije i promiješaj.
  5. U bjelanjke potom dodaj suhe sastojke i sve dobro promiješaj.
  6. Oblikuj kuglice promjera 3 cm i rasporedi ih po limu za pečenje s razmakom od barem 5 cm. U svaku kuglicu utisni polovicu blanširanog badema.
  7. Peci kekse do 15 minuta. Na sredini pečenja okreni lim kako bi se svi ravnomjerno ispekli.
  8. Pričekaj da se keksi u potpunosti ohlade prije serviranja!

 

Tart od naranče i badema Možda vas zanima... Tart od naranče i badema za posebne prilike Recepti Možda vas zanima... Zobene palačinke s bademima za sjajan početak dana Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:49 14. Studeni 2023.

    super