Isprobajte afganistanske keksiće čije ime je velika misterija. Afganistanski su keksići zapravo tradicionalna slastica s Novog Zelanda. Isti naziv imaju već desetjećima, što potvrđuju i stare novozelandske kuharice, a sigurno je kako recept nije stigao iz Azije.Nagađa se kako su slastičara koji ih je osmislio početkom 20. stoljeća podsjećale na planinske vrhove u Afganistanu. Priča zvuči pomalo neuvjerljivo, ali i romantično. Obavezno ih isprobajte! Sastojci za kekse:180 g maslaca100 g šećera200 g oštrog brašna30 g gorkog kakaa200 g kukuruznih pahuljica40 g kokosovog brašnaSastojci za glazuru:150 g šećera u prahu2 žlice kakaaPola žličice ekstrakta vanilije2 žlice vruće vode50 g nasjeckanih orahaPriprema:Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite dva lima papirom za pečenje.Miksajte omekšali maslac sa šećerm i postupno dodajte brašno i kakao. Umiješajte kukuruzne pahuljice i kokos i dobro izmiješajte.Uz pomoć žlice rasporedite tijesto po limu i pripazite da ostavite 3 cm razmaka između svake kuglice.Pecite 15 do 20 minuta, sve dok ne primijetite da su se keksi spustili i okrenite lim na polovici pečenja. Ostavite ih da se ohlade.U manjoj posudi pomiješajte kakao i šećer, dodajte vaniliju i polako ulijevajte vodu. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.Premažite kekse i na vrh stavite nasjeckane orahe.Uživajte!