Recepti 14. kolovoza 2017. Keksići s čokoladom i neobičnom pričom Piše Damira Kovačić 14. kolovoza 2017. foto: Thinkstock gastro postao Isprobajte afganistanske keksiće čije ime je velika misterija. Afganistanski su keksići zapravo tradicionalna slastica s Novog Zelanda. Isti naziv imaju već desetjećima, što potvrđuju i stare novozelandske kuharice, a sigurno je kako recept nije stigao iz Azije. Nagađa se kako su slastičara koji ih je osmislio početkom 20. stoljeća podsjećale na planinske vrhove u Afganistanu. Priča zvuči pomalo neuvjerljivo, ali i romantično. Obavezno ih isprobajte! Možda vas zanima... Brzi keksići Paula Hollywooda Recepti foto: Thinkstock Sastojci za kekse: 180 g maslaca 100 g šećera 200 g oštrog brašna 30 g gorkog kakaa 200 g kukuruznih pahuljica 40 g kokosovog brašna Sastojci za glazuru: 150 g šećera u prahu 2 žlice kakaa Pola žličice ekstrakta vanilije 2 žlice vruće vode 50 g nasjeckanih oraha Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite dva lima papirom za pečenje. Miksajte omekšali maslac sa šećerm i postupno dodajte brašno i kakao. Umiješajte kukuruzne pahuljice i kokos i dobro izmiješajte. Uz pomoć žlice rasporedite tijesto po limu i pripazite da ostavite 3 cm razmaka između svake kuglice. Pecite 15 do 20 minuta, sve dok ne primijetite da su se keksi spustili i okrenite lim na polovici pečenja. Ostavite ih da se ohlade. U manjoj posudi pomiješajte kakao i šećer, dodajte vaniliju i polako ulijevajte vodu. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Premažite kekse i na vrh stavite nasjeckane orahe. Uživajte! keksi čokolada orasi Novi Zeland tradicija
okusi proljeća Pohani cvjetovi bagrema obogaćeni medom i cimetom Svibanj je mjesec u kojem nas priroda daruje s dva divna bijela cvijeta, bazgom i bagremom. Bazgu manje-više svi poznaj… Recepti
špinat na žlicu Kremasta i mirisna juha u kojoj je špinat u glavnoj ulozi Ako misliš da špinat postoji samo kao prilog uz pire i pohance, ova će ti odlična juha od špinata otvoriti novi svijet.… Recepti
mljac! Dan humusa slavimo uz najbolji recept za ovaj namaz Slastan praznik, Dan humusa, slavimo uz najbolji recept slavnog Yotama Ottolenghija za humus. Donosimo i 5 savjeta za u… Recepti
starinsko jelo Krumpir na sirotinjski – odličan prilog uz svako jelo Krumpir na sirotinjski izmišljen je u doba poraća, siromaštva i velike gladi, kao jednostavno jelo od dostupnih namirni… Recepti