gastro postao
Paketići punjeni umakom od rajčice, kobasicama i vrhnjem odlično će izgledati posluženi kao predjelo na zabavi
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 124
Potrebno vam je
- 1 kom kelj glavati
- 200 g riža, polirana (ili brašno )
- 200 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 dl pasirana rajčica (passata)
- peršin, list
- 1 kom mladi luk
Priprema
- Kelj odvojite na listove i nakratko ih skuhajte.
- Za nadjev odvojeno skuhajte rižu i kobasicu. Na svaki list stavite smjesu od riže, mljevene kobasice te umaka od rajčice, vrhnja i peršina.
- Zavežite listovima mladog luka i nakratko zapecite u pećnici.
Izvor Skuhatćute